El casal d'estiu enfronta el cau i el govern de Campdevànol

L'alcalde Joan Manso defensa un procés de selecció "transparent" que des del Cau dels Vàndals i l'oposició es percep com la fi de l'essència de l'activitat estival

Arnau Urgell
31 de maig del 2013
Els representants del cau van assistir al ple de Campdevànol.
Els representants del cau van assistir al ple de Campdevànol. | Arnau Urgell
Els representants del cau van assistir al ple de Campdevànol. Foto: Arnau Urgell

Fa més de vint-i-cinc anys que l'Ajuntament de Campdevànol organitza un casal d'estiu. Enguany s'ha reformulat l'activitat incorporant l'anglès com a principal reclam: “Aprèn anglès tot jugant”, assegura el full informatiu de la “Summer School”. A més, s'ha apostat per un concurs de selecció que ha disgustat molt als membres del Cau dels Vàndals i a l'oposició ja que consideren que posarà fi a l'essència d'aquesta activitat estival.

L'agrupament escolta de Campdevànol, l'únic de la comarca, va sorgir precisament a l'entorn dels monitors del casal d'estiu. “Tot l'any treballem amb la mainada de manera voluntària i a l'estiu ho continuàvem fent cobrant” explica una representant de l'entitat. D'aquesta manera, any rere any, hi havia molta continuïtat entre ambdues activitats i un gran coneixement amb els nens i les famílies.

El procediment per escollir la direcció i els monitors del casal d'estiu era “totalment irregular”, segons l'alcalde Joan Manso. En aquest sentit enguany s'ha apostat per un concurs de selecció que des de l'equip de govern s'assegura que ha estat totalment “transparent”. En canvi, tant des del Cau dels Vàndals com des del PSC, a l'oposició, es considera que l'entrevista presencial ha passat per davant dels mèrits a l'hora de triar la direcció. A més, lamenten que no s'hagi puntuat més el fet d'haver treballat altres anys en aquesta activitat per tal que “no es perdés l'essència”.

La controvèrsia entre el cau i el govern campdevanolenc –que feia setmanes que s'arrossegava- va esclatar aquest dijous en el ple municipal. Judit Salgado, representant de l'entitat, va assegurar que era una “vergonya” que no es tingués en compte la gent del poble que està treballant voluntàriament al llarg de l'any. De fet, va anar més enllà, i va assegurar que el consistori els menysté ja que no els informa d'altres activitats amb mainada com la nova Festa Major infantil. “S'ha acabat una cosa que funcionava molt bé” va concloure. Tan abans com després del ple, membres del cau i de l'oposició van manifestar la seva indignació a través de les xarxes socials.