La Ruta del Ter fa via a Sant Joan de les Abadesses

Dissabte es va estrenar un nou tram de 1.300 metres entre la Batllia i el pont del Reixac

Redacció
28 de maig del 2013
Caminada per estrenar el nou tram de la Ruta del Ter.
Caminada per estrenar el nou tram de la Ruta del Ter. | Consorci del Ter
Caminada per estrenar el nou tram de la Ruta del Ter. Foto: Consorci del Ter

La Ruta del Ter fa via i ha guanyat un nou tram de 1.300 metres a Sant Joan de les Abadesses. Un recorregut de 1.300 metres que uneix el pont del Reixac i la Batllia i que es va presentar oficialment aquest dissabte coincidint amb les cinquenes jornades MésSalut. Els treballs, que ha tirat endavant el Consorci del Ter, han suposat una inversió de 38.000 euros aportats en un 95% pel Pla únic d'obres i serveis (PUOSC).

La Ruta del Ter permet recórrer el riu caminant o en bicicleta des d'Ulldeter, a Setcases, fins al Mediterrani, a Torroella de Montgrí . Tanmateix, encara hi ha “punts negres” que dificulten el pas dels usuaris. Un d'aquests se situava a Sant Joan on abans d'aquest projecte fins ara els excursionistes o ciclistes havien de passar per la N-260 així com travessar el riu a través d'un gual inundable. L'alternativa era creuar el Ter per un antic pont penjant de propietat privada i que està en mal estat de conservació.

La Ruta del Ter, en el seu tram de Sant Joan, coincideix amb la futura via verda fins a Setcases. Això sí, si el projecte acabant tira endavant caldrà tornar-hi actuar per adequar-la als requeriments d'aquest tipologia d'itineraris (per exemple amb baranes i sauló). Aquest dissabte es va fer una caminada des de l'alberg de la Ruta del Ferro fins a la Cooperativa de Sant Antoni de la Miranda. Ara, un dels objectius del Consorci del Ter serà facilitar la connexió amb Sant Pau de Segúries des de la zona del giratori de Collabós.

Visita d'obres al nou tram de la Ruta del Ter. Foto: Arnau Urgell