Roger Viñas i Aleix Fàbregas triomfen a la Setdellonga

Els dos atletes ripollesos i Dani Ballesteros lluitaran per la victòria a la general a les Quatre Ermites. En dones, triomf d'Anna Capdevila mentre Teresa Forn s'ha assegurat el campionat

Arnau Urgell
26 de maig del 2013
Roger Viñas ha aconseguit a Vilallonga la seva primera victòria.
Roger Viñas ha aconseguit a Vilallonga la seva primera victòria. | Arnau Urgell
Roger Viñas ha aconseguit a Vilallonga la seva primera victòria. Foto: Arnau Urgell

Roger Viñas i Aleix Fàbregas han estat els grans triomfadors de la Setdellonga, una prova que es disputava per cinquè any a Vilallonga de Ter però que enguany esdevenia competitiva per primera vegada. Els dos atletes de Ripoll han guanyat la marató i la mitja, respectivament, i juntament amb Dani Ballesteros es jugaran la victòria a la general a la cursa de les Quatre Ermites d'aquí a dues setmanes (Marc Carós és provisionalment el tercer però tampoc correrà a Ripoll). En dones, la santjoanina Anna Capdevila ha aconseguit la seva primera victòria mentre que la manresana Teresa Forn, segona a la mitja, s'ha assegurat el campionat.

La marató ha començat a les vuit del matí a davant de l'Ajuntament de Vilallonga. Ràpidament Dani Ballesteros s'ha situat al capdavant amb Roger Viñas estalonant-lo al primer pas per Abella. Ràpidament però l'avantatge s'ha anat engrandint i al pas per Tregurà se situava a l'entorn dels dos minuts. Durant els dos primer terços de la prova –amb el pas pel Catllar, Llebró i Can Huguet- la distància s'ha mantingut oscil·lant en 2 o 3 minuts però en el tram final –la Roca i Abella- Ballesteros ha afluixat el ritme i el seu perseguidor ho ha aprofitat. Precisament en l'avituallament d'Abella hi hagut canvi de líder i Roger Viñas ha baixat fort per assegurar la victòria. Finalment ha entrat a la meta de Vilallonga amb un temps de 4:00:58 i amb 35 segons d'avantatge respecte el segon classificat.

El corredor de Ripoll ha manifestat la seva felicitat per la primera victòria assolida –després d'una bona temporada amb segones posicions a Campdevànol, Planoles i la Vall d'En Bas- en una jornada on no s'ho esperava ja que està en plena preparació de l'Emmona. El podi masculí l'ha completat Josep Cebrià (04:20:21) mentre que el camprodoní Joan Reyné ha estat quart a més de vint minuts del guanyador. En dones la victòria ha estat per Tahis Pentinat (05:11:29) mentre que Marta Planas i Rosa Planas han estat segona i tercera.

Aleix Fàbregas no falla a la mitja marató

A la mitja marató Aleix Fàbregas ha complert els pronòstics i ha vençut amb solvència amb un temps d'1:44:05. En el primer tram s'ha format un grup de sis corredors però el corredor ripollès els ha deixat enrere poc després de superar la Roca, cap al quilòmetre sis. A partir d'aquí ja ha dominat la prova i ha avantatjat amb cinc minuts i mig respecte el també ripollès Dani Erenas. El podi l'ha completat el santcugatenc Jordi Castillo (01:50:11) mentre que el ripollès Pol Bertran i el santjoaní Toni López han estat quarts i cinquens.

En la categoria femenina la santjoanina Anna Capdevila ha aconseguit finalment una victòria que buscava des de fa molt de temps. Ha entrat a la meta amb un temps de 02:14:48 avantatjant la manresana Teresa Forn amb quasi dos minuts. Un segon lloc que ja li garanteix la victòria a la general passi el que passi a la Cursa de les Quatre Ermites de Ripoll. La tercera posició ha estat per Núria Villegas (02:19:10).

Més informació i fotos en els propers minuts

Classificació Setdellonga mitja marató 21 km (pdf)

Classificació Setdellonga marató 42 km (pdf)

Classificació general masculina

Classificació general femenina
 


Galeries de fotos Campionat de Curses de Muntanya del Ripollès

Setdellonga (Arnau Urgell)

Cursa de Sant Amand (Josep Maria Montaner i Arnau Urgell)

Vall de Ribes Extrem Sèries (Laia Deler, Sergi Colomé i Arnau Urgell)

Batega al Bac de Planoles (Arnau Urgell)

Km Vertical d'Ogassa (Arnau Urgell)

Marató Hivernal de Campdevànol I (Josep Maria Montaner)

Marató Hivernal de Campdevànol II (Arnau Urgell)
 

Aleix Fàbregas, Dani Erena i Jordi Castillo, podi de la mitja marató. Foto: Arnau Urgell