Les obres de l'esvoranc obligaran a realitzar talls nocturns al juny

Foment es disculpa per les llargues cues que es van produir el pont de la Segona Pasqua

Arnau Urgell
25 de maig del 2013
Una imatge de les cues per superar l'esvoranc de Ribamala.
Una imatge de les cues per superar l'esvoranc de Ribamala. | ElRipollès.info
Una imatge de les cues per superar l'esvoranc de Ribamala. Foto: ElRipollès.info

Les obres per reparar l'esvoranc de Ribamala, a la N-260, obligaran a realitzar talls totals nocturns al llarg del mes de juny. Així ho ha transmès el responsable de la unitat de Carreteres de l'Estat a Girona, Jorge Verdú, al president del Consell Comarcal, Miquel Rovira, després de les queixes per les llargues cues que es van produir durant el pont de la Setmana Pasqua. Malgrat que es manté la previsió inicial –de dos a tres mesos d'obres-, des de Carreteres no es dóna cap data concreta per a la seva finalització.

Les cues quilòmetriques del cap de setmana passat, pont festiu a Barcelona, van esgotar la paciència a molts conductors i van provocar una queixa formal del Consell Comarcal. El responsable de Carreteres a Girona, Jorge Verdú, ha contactat telefònicament amb el seu president Miquel Rovira per lamentar “l'error en la sincronització dels semàfors que regulen el pas alternatiu”. Verdú va assegurar que intentaran donar una resposta més ràpida si torna a haver-hi un error d’aquest tipus. Val a dir que dissabte, després d'hores de cues i queixes, dos operaris van acabar regulant el pas de manera manual.

Verdú també ha aprofitat la conversa telefònica per informar que les obres van al ritme previst i que, a principis de juny, s’hauran de col·locar unes bigues de ferro de grans dimensions per sota de la carretera per assegurar-ne l’estabilitat. Això farà que s’hagin de produir talls totals de la circulació en horari nocturn durant alguns dies que encara no s’han precisat. Carreteres s’ha compromès a informar degudament sobre aquests talls i sobre les alternatives de circulació (les carreteres de Vallfogona i de Santigosa).

Cal recordar que l'esvoranc es va formar després de les pluges d'inicis de març i les obres per reparar-lo no van començar de manera definitiva fins a mitjans d'abril. D'aquesta manera els treballs –si no hi ha retards- no acabaran fins a mitjans de juny o de juliol.

Totes les notícies de l'esvoranc de Ribamala