Joan Manuel del Pozo, col·legiat d'honor en Filosofia i Lletres

Redacció
24 de maig del 2013
Joan Manuel del Pozo.
Joan Manuel del Pozo. | ElRipollès.info
Joan Manuel del Pozo en l'acte d'investidura com a col·legiat d'honor. Foto: ElRipollès.info

El Col·legi de Doctors en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya ha investit el ripollès Joan Manuel del Pozo com a col·legiat d'honor. Ho va fer aquest dijous en un acte a la seu de la institució, a la Rambla de Catalunya de Barcelona, presidit per Irene Rigau, consellera d'Ensenyament. El títol de col·legiat d’honor, que també es va atorgar a Sara Blasi i Ricard Pol, és un distinció que concedeix la junta del Col·legi a personalitats que han destacat en el camp de l’educació i la cultura, i que han tingut una especial col·laboració o vinculació amb l'entitat i amb les seves finalitats i objectius.

El Col·legi de Doctors en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya és una institució centenària que té per objectiu la representació i la defensa dels interessos professionals dels col·legiats i desplega una notable activitat en tasques de formació dels docents i dels professionals de la cultura.

Joan Manuel del Pozo és professor de Filosofia de la Universitat de Girona, on explica filosofia antiga, ètica de la comunicació i ètica aplicada a la intervenció social. La seva recerca es concentra, des de la tesi, en Ciceró entorn del qual ha fet diverses publicacions. Ha traduït al català, publicats per la Fundació Bernat Metge, dos tractats filosòfics de Ciceró, el De natura deorum i el De re publica i té a punt per a la seva propera aparició les Paradoxa Stoicorum. Ha fet també la traducció directa del llatí original de l'obra clàssica del pensament polític Utopia de Thomas More. Manté una intensa activitat com a conferenciant tant aquí com en diversos països entorn de temes d'educació, filosofia, ètica i política. Com a polític, ha estat diputat al Congrés espanyol i al Parlament pel PSC, tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Girona i conseller d'Educació i Universitats en el darrer govern de Pasqual Maragall. Ha estat també conseller de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.