La Setdellonga es torna competitiva

La cursa, que enguany puntua pel campionat comarcal, incorpora un segon traçat de 21 km

Redacció
22 de maig del 2013
Vídeo Setdellonga
Vídeo Setdellonga


La Setdellonga va començar com una marxa que unia els set veïnats de Vilallonga de Ter. Poc a poc, alguns dels participants van apostar per fer-la corrent fins que, a la cinquena edició, es convertirà definitivament en una cursa de muntanya. La prova, que es disputarà aquest diumenge, puntuarà pel campionat comarcal de l'especialitat i incorporarà, a més, un segon traçat de 21 quilòmetres.

El recorregut llarg, que des del 2011 és de 42 quilòmetres, començarà a les vuit del matí a davant de l'Ajuntament de Vilallonga. Des d'allà s'enfilarà cap a Tregurà passant a tocar d'Abella. Posteriorment es passarà pel Catllar, Llebró i després d'acostar-se a Vilallonga es continuarà per can Huguet, la Roca i Abella. Finalment es tornarà al cap de municipi on està previst que el millor hi arribi en unes quatre hores. La mitja marató, amb sortida a les nou, recorrerà primer el tram final de la marató passant per la Roca i Abella i després faran el tram de més alçada tot i que no arribaran a Tregurà. En aquest cas s'espera que el guanyador sigui a la zona esportiva de Vilallonga amb poc menys de dues hores.

L'organització, l'Ajuntament de Vilallonga, espera uns 150 participants entre els dos recorreguts. En el llarg destaquen els ripollesos Dani Ballesteros, Roger Viñas i Miquel Morales –guanyador del 2012-. En la mitja marató, en canvi, el gran favorit és Aleix Fàbregas. Tant el mateix Fàbregas com Ballesteros i Viñas encara tenen opcions a la general del campionat ja que l'actual líder, Marc Carós, no podrà disputar ni aquesta prova ni la Cursa de les Quatre Ermites de Ripoll, prevista per al 9 de juny. El corredor del Diedre disputarà aquest cap de setmana la marató Zegama-Aizkorri, la primera prova de la Copa del Món de l'especialitat.

Classificació general masculina Campionat de Curses de Muntanya del Ripollès

Classificació general femenina Campionat de Curses de Muntanya del Ripollès
 


Galeries de fotos Campionat de Curses de Muntanya del Ripollès

Cursa de Sant Amand (Josep Maria Montaner i Arnau Urgell)

Vall de Ribes Extrem Sèries (Laia Deler, Sergi Colomé i Arnau Urgell)

Batega al Bac de Planoles (Arnau Urgell)

Km Vertical d'Ogassa (Arnau Urgell)

Marató Hivernal de Campdevànol I (Josep Maria Montaner)

Marató Hivernal de Campdevànol II (Arnau Urgell)