L'esvoranc esgota la paciència

Cues de més de mitja hora per superar el pas alternatiu de Ribamala coincidint amb el pont de la Segona Pasqua. Els conductors es queixen que no s'hagi regulat manualment la circulació

Arnau Urgell
21 de maig del 2013
La cua per l'esvoranc va arribar a Ripoll.
La cua per l'esvoranc va arribar a Ripoll. | @banetes
La cua per l'esvoranc va arribar a Ripoll. Foto: @banetes

Els conductors del Ripollès –sobretot els que cada dia han d'anar de Ripoll a Sant Joan o viceversa- fa setmanes que aguanten estoicament els semàfors que regulen el pas per l'esvoranc de Ribamala. Tanmateix, coincidint amb el pont de la Segona Pasqua, les cues han fet esgotar la paciència a més d'un ja que l'espera per superar aquest entrebanc ha superat àmpliament la mitja hora.

El dissabte la fila de cotxes va arribar a la benzinera dels polígons dels pintors de Ripoll, quasi dos quilòmetres abans de l'esvoranc. Va coincidir amb l'inici d'un pont festiu a Barcelona que va provocar que calgués més de mitja hora per superar el pas alternatiu. Un retard que se sumava a l'habitual cua a l'interior de la vila de dies com aquest.

Més enllà de la cua, diversos conductors van aprofitar les xarxes socials per queixar-se que en un dia de tan trànsit no es regulés manualment la circulació. Com que els semàfors tenen un temps fix es formava molta cua en sentit nord. Finalment, van enviar dos operaris per intentar descongestionar el trànsit. La situació, en canvi, va ser a la inversa el dilluns –festiu a Barcelona i a diverses poblacions de l'àrea metropolitana- quan els cotxes tornaven cap a les seves poblacions d'origen.

Davant de l'enrenou creat, tant el president del Consell Comarcal, Miquel Rovira, com l'alcalde de Sant Joan, Ramon Roqué, van assegurar que transmetrien la queixa al responsable de Carreteres a Girona. Cal recordar que l'esvoranc es va formar després de les pluges d'inicis de març i les obres per reparar-lo no van començar de manera definitiva fins a mitjans d'abril. Es calcula que s'allargaran entre dos i tres mesos.