La «marea groga» torna a Ribes de Freser

Els professors interins es mobilitzaran aquest dissabte al poble de la consellera Irene Rigau

Redacció
16 de maig del 2013
Escrache Can Montllor
Escrache Can Montllor | Laia Deler
«Escrache» dels pares de l'escola Can Montllor de Terrassa el passat abril. Foto: Laia Deler

Les mobilitzacions en defensa de l'educació pública viuran aquest dissabte un nou episodi. L'assemblea de professors interins –els que no tenen plaça fixa- es desplaçaran fins a Ribes de Freser per fer arribar les seves reivindicacions a tocar del domicili de la consellera Irene Rigau.

La protesta “Ribes de Freser groc” no és la primera que es viu al municipi relacionada amb la consellera. El passat 7 d'abril, l'AMPA de l'escola Can Monllor de Terrassa va fer un escrache al domicili de Rigau per protestar contra el tancament del centre. La mobilització va transcórrer aleshores sense incidents i amb una vigilància discreta per part dels Mossos d'Esquadra.

Aquest dissabte els interins es concentraran a les dotze del migdia a l'estació de Renfe de Ribes i tenen previst per a les dues un dinar popular. Aquest col·lectiu reclama que es tornin a substituir els professors de baixa des del primer dia, reclamen la readmissió dels acomiadats i es protesta contra l'esborrany del Decret de plantilles presentat per Ensenyament que donarà poders als directors a l'hora d'escollir els mestres.