Un alumne de la FES obté una de les dues beques Festo

Joan Linzbach podrà estudiar tres anys i mig a Alemanya

Redacció
15 de maig del 2013
Un alumne de la Fundació Eduard Soler (FES) ha obtingut una de les dues beques que l'empresa Festo concedeix a estudiants formació professional. Una iniciativa que permetrà a Joan Linzbach, estudiant de Centelles del cicle formatiu de grau superior de Mecatrònica Industrial, formar-se durant tres any i mig a Alemanya en la modalitat dual.

Les beques Festo, que convoca aquesta empresa d'automatització, estan destinades a alumnes d'arreu de l'Estat espanyol que hagin finalitzat batxillerat o estiguin cursant estudis d'FP superior. L'empresa assumeix l'allotjament i paga uns 860 euros bruts mensuals als estudiants seleccionats. Els candidats havien de ser estudiants de cicles formatius dels àmbits de la fabricació mecànica, instal·lació i manteniment o bé electricitat i electrònica, amb bon nivell d’alemany i anglès. Després d'un procés de selecció van haver de realizar entrevistes, en aquests dos idiomes, amb el responsable dels Vocational Trainee d’Alemanya i amb l'encarregat de recursos humans de Festo.

Els dos estudiants becats es traslladaran en les properes setmanes a Esslingen, a la regió d'Stuttgart, per iniciar el procés d’adaptació i integració al país i a l’empresa Festo. L’inici del curs està previst per al setembre i la formació, que combina la teoria i les pràctiques, durarà tres anys i mig.