El Govern retira definitivament el permís per investigar hidrocarburs

Teredo Oils no podrà buscar gas i petroli al Ripollès, un projecte que podia obrir la porta al "fracking"

per Quico Sallés/Arnau Urgell, 14 de maig de 2013 a les 14:04 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de maig de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'amenaçada del fracking s'allunya definitivament. Foto: Arnau Urgell

El Govern ha arxivat definitivament el permís Ripoll, d'investigació d'hidrocarburs a l'empresa Teredo Oils. Una concessió que permetia explorar l'existència de gas i petroli en una àrea de més de 50.000 hectàrees entre el Ripollès, la Garrotxa i Osona. D'aquesta manera es confirma un procés iniciat ara fa just dos mesos, el 15 de març, quan es va iniciar el procediment de retirada de la concessió.


La decisió del Departament d'Empresa i Ocupació va arribar després que l'empresa no presentés el pla de treball en el qual havia de detallar les tasques a desenvolupar el proper any. Un tràmit que havien de realitzar abans del 5 de gener –tres mesos després de la concessió- i que en no realitzar-se va motivar que la plataforma Riudaura Junts contra el Fracking reclamés la suspensió de la concessió.

La decisió, segons el Govern, es fonamenta en "l'incompliment per part del titular del permís de les condicions estbalertes en l'autorització". De fet, en les al·legacions Teredo ha estat incapaç de demostrar que no era responsable de no haver presentat el pla de treball i, per aquest motiu, s'ha arxivat definitivament l'autorització.


El conseller de Presidència, Francesc Homs, ha assegurat a Nació Digital que no té constància que altres empreses vulguin sol·licitar permis similars i que, si succeís, se seguiria el mateix tràmit que amb Teredo. De fet, el Govern també ha iniciat el procediment per denegar els permisos Darwin i Leonardo, que afecten quasi 200.000 hectàrees de la Catalunya Central i les Terres de Ponent.

Totes les notícies sobre el fracking al Ripollès


 Nota de premsa del Departament d'Empresa i Ocupació
El Govern ha acordat avui declarar extingit el permís d’investigació d’hidrocarburs ‘Ripoll’, concedit a l’empresa Teredo Oils Limited. La decisió es fonamenta en l’incompliment per part del titular del permís de les condicions establertes en l’autorització i en la desestimació de les al·legacions que ha presentat l’empresa durant el tràmit, iniciat el mes de març. D’aquesta manera, es deixa sense efecte l’autorització atorgada el passat octubre.
 
El departament d’Empresa i Ocupació va iniciar el procés d’extinció del permís al constatar que Teredo Oils Limited no havia presentat el pla de labors corresponent al primer any d’activitat dins del termini establert, document preceptiu que ha de ser autoritzat per la Direcció General d’Energia, Mines i Seguretat Industrial. A més, les al·legacions de l’empresa no han demostrat la seva falta de responsabilitat en l’incompliment. El permís ‘Ripoll’  autoritzava l’empresa Teredo Oils Limited a investigar l’existència d’hidrocarburs en el subsòl d’una àrea de 51.200 hectàrees de les comarques de la Garrotxa, Osona i el Ripollès.

 

Participació