Aprenent a ser pastor

Dues explotacions de Sant Joan de les Abadesses i Molló acullen alumnes de l'Escola de Pastors

per Redacció, 8 de maig de 2013 a les 17:05 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de maig de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Vídeo emès en el programa Actual Comarques de la XAL produït per Televisió del Ripollès


El passat mes d'abril dos alumnes de l’Escola de Pastors de Catalunya han començat les
pràctiques en explotacions ripolleses: al Serrat de la Teia de Sant Joan de les

Abadesses i a Can Freixa de Molló. L’objectiu de les pràctiques és formar persones pageses i pastores vinculades a tot tipus de bestiar, en el cas del Ripollès, principalment a ovelles, vaques de carn, eugues i porcs. Al marge del bestiar, es tracta de fer tot tipus de tasques i seguir el dia a dia de la feina a pagès.

L’Escola de Pagesia i Activitat Pastoral de Catalunya va néixer amb l’objectiu de formar

una nova generació de pagesos i pageses i està gestionada per l’Associació Rurbans
des del Pallars Sobirà. Hi ha una formació teòrica que dura un mes i una formació pràctica de quatre mesos en explotacions d’arreu del territori català.

En el cas del Ripollès –on la iniciativa va "aterrar l'any 2009- l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura i l’àrea d’agroalimentari del Consorci Ripollès Desenvolupament col·laboren amb l’Escola de Pastors per tal de coordinar i fer el seguiment d’alumnes que vulguin fer les pràctiques en explotacions del territori. L’any anterior des del Ripollès es va fer el seguiment a quatre alumnes. Aquest any, entre Ripollès i la Vall del Ges se’n seguiran a quatre més.

L'Escola de Pastors té enguany la cinquena promoció. Des del seu inici hi han passat un total de 90 alumnes dels quals un 67,5% estan desenvolupant el seu projecte en el sector.

 

Participació