L'exposició sobre Joan Triadú s'instal·la a Vic

“Llegir com viure. Homenatge a Joan Triadú” s'ubicarà permanentment a Ribes de Freser a mitjans de 2014

Redacció
08 de maig del 2013
Joan Triadú va destacar per la seva tasca pedagògica i el compromís amb el país. Foto: ElRipollès.info

L'exposició itinerant Llegir com viure. Homenatge a Joan Triadú. 1921-2010, amb la qual la Generalitat homenatja l'escriptor i pedagog ribetà, s'instal·la durant quatre mesos a Vic. La mostra, que es pot visitar precisament a la biblioteca que porta el seu nom, s'inaugurarà aquest dijous 9 de maig a les set del vespre. Després de ser a Barcelona i passar per Sant Cugat, Granollers i l'Esplugarà de Francolí s'acabarà instal·lant de manera permanent a mitjans de 2014 a la Biblioteca Terra Baixa de Ribes de Freser.

L'exposició pretén ser ser un reconeixement al que els organizadors defineixen com “una trajectòria marcada per la seva lluita perseverant en defensa de la identitat catalana en un context polític i social difícil, i també per l’acció educadora que va portar a terme”. Francesc Homs, conseller de la Presidència, va lloar en la inauguració la figura de Triadú “per la seva obra, pel que representa pel país i per la seva aportació pedagògica ” subratllant el seu “compromís inequívoc i evident amb el país”.

La mostra, organitzada per la Generalitat de Catalunya i la Fundació Flos i Calcat, es planteja en primera persona, a partir de textos seleccionats de les Memòries d’un segle d’or, un text de Joan Triadú que combina el gènere biogràfic amb el memorialístic. El contingut, comissariat per Susanna Àlvarez i Joan Josep Isern, es desenvolupa en aquests àmbits: Qui sóc i per què escric; Vinc del que en dic “de baix”; Tot s’ha de fer com si fos l’última vegada; Exigent en poesia; Al mig camí de la vida; Mestre és aquell que ens allibera, i Llegir com viure. La mostra aporta molta informació sobre la seva vida i presenta fragments de les seves obres, objectes personals, una selecció de cartes d’intel·lectuals com Carles Riba, Mercè Rodoreda, Baltasar Porcel... i un audiovisual en què Joan Triadú explica la seva trajectòria vital i professional. L’exposició té continuïtat al jardí del Palau Robert amb una selecció de textos de Joan Triadú que posen de manifest la importància que donava a l’educació com a mitjà per canviar i millorar les persones.

Més informació de l'exposició

Totes les notícies de Joan Triadú
 



Francesc Homs a la inauguració de l'exposició sobre Triadú. Foto: Govern