El Galliner de Ripoll surt per fi de l'ou

L'antiga biblioteca es converteix en un casal de joves, més de dos anys i mig després de l'inici de les obres. L'aposta de l'Ajuntament és per la cogestió

Arnau Urgell
06 de maig del 2013
Inauguració del Casal de Joves de Ripoll.
Inauguració del Casal de Joves de Ripoll. | Arnau Urgell
A la planta baixa del Galliner hi ha un gran espai polivalent. Foto: Arnau Urgell

Hi ha parts difícils i el del Casal de Joves de Ripoll ho ha estat. Aquest dissabte, finalment, el Galliner –nom amb el qual s'ha batejat l'equipament- va sortir de l'ou. Era una de les reivindicacions històriques tant del jovent de la vila com del consistori i dels partits però, tanmateix, han passat més de dos anys i mig des de l'inici de les obres fins que s'ha pogut inaugurar. El casal estarà obert les tardes de dimarts a divendres així com els caps de setmana quan hi hagi activitats programades.

El Galliner ocupa l'espai de l'antiga biblioteca municipal al carrer de les Vinyes, just a davant de la nova. Els joves podran utilitzar un gran espai de 600 metres quadrats, repartits en dues plantes. A la part inferior hi ha una recepció i una gran sala polivalent –així com un petit espai exterior-. A dalt, per altra banda, hi ha dues sales per a reunions i activitats i un despatx on s'ubicarà a partir del setembre la Tarda Jove, el servei d'educació sexual i planificació familiar.

La inauguració va comptar amb la presència del director general de Joventut, l'osonenc Antoni Reig, que va admetre l'excepcionalitat d'inaugurar equipaments en l'actual context. Tanmateix, va assegurar que “omplia un buit” i va recordar que ara és el temps “d'omplir-lo de propostes, projectes i activitats”. El regidor Marc Grifell, per la seva banda, va admetre que “s'havia fet esperar” i que, per la seva generació, “arribava tard”. A més, tal i com va fer l'alcalde Jordi Munell amb la seva predecessora Teresa Jordà, va convidar Enric Pérez a l'espai que ocupaven les autoritats. “És un projecte assumit per tots els grups polítics, és una voluntat de poble” va assegurar el batlle.

De fet, l'actual equip de govern ha mantingut l'aposta de l'anterior perquè el casal el cogestionin els seus usuaris i poc després de l'estrena oficial se'n va celebrar la primera assemblea per tal de preparar les activitats. “És una aposta encertada” va assegurar el director general de Joventut.

Inauguració del Casal de Joves de Ripoll. Foto: Arnau Urgell

El director general de Joventut va ser a la inauguració del Galliner. Foto: Arnau Urgell