Just Sociats fa bons els pronòstics i guanya la Cursa de Sant Amand

Josep Viñas i Rafael Parés completen un podi d'una prova on Dani Ballesteros (8è) ha estat el millor local. En dones, victòria de Laia Andreu

Arnau Urgell
05 de maig del 2013
Just Sociats en ple descens de la Cursa de Sant Amand.
Just Sociats en ple descens de la Cursa de Sant Amand. | Josep Maria Montaner
Just Sociats en ple descens de la Cursa de Sant Amand. Foto: Josep Maria Montaner  

El bagenc Just Sociats ha fet bons els pronòstics i s'ha imposat clarament a la Cursa de Sant Amand , una competició organizada pel Club Excursionista Ripoll i la comissaria ripollesa dels Mossos d'Esquadra. La prova, de 22,7 quilòmetres i 2.700 metres de desnivell acumulat, ha servit per iniciar el calendari de Copa Catalana de la FEEC i també ha puntuat pel Campionat de Curses de Muntanya del Ripollès. En dones, victòria de la vigatana Laia Andreu mentre que la manresana Núria Picas, en plena preparació per a la primera prova de la Copa del Món, només ha competit en la meitat del recorregut.

Sociats era el gran favorit i des de l'inici ha marcat un bon inici per no tenir sorpreses. En el primer terç de la cursa ha anat acompanyat del lluçanenc Josep Viñas de qui s'ha pogut desempallegar en el tram més dur de l'ascens a Sant Amand. Després de coronar la muntanya de 1.832 metres d'altitud –i, per tant, endur-se el Memorial Eladi Munell-, ha iniciat el descens en solitari fins a Ripoll on ha entrat amb un temps d'1:56:32. Viñas, per la seva banda, ha arribat al cap d'1:45 mentre que el berguedà Rafael Parés ho ha fet a 2:59.

El millor ripollès ha estat Dani Ballesteros que ha arribat vuitè amb un temps de 2:06:01, precedit pels osonencs Jordi Alsina i Gabriel Cosas. Entre els corredors locals també cal destacar el 18è lloc de Roger Viñas, el 19è de Dani Erena i el 24è de Jordi Esclusa.

Domini osonenc en dones

En dones les atletes de la UE Vic han dominat la prova. Laia Andreu s'ha imposat amb un temps de 2:2:46 mentre que la seva companya d'equip, Anna Comet, ha arribat a la meta poc menys de cinc minuts després. El podi l'ha completat Rosa Valls (2:34:31). La millor atleta de la comarca ha estat la santjoanina Anna Capdevila que ha entrat en onzena posició mentre que la ripollesa Laura Prat, divuitena a la general, va ser la millor sub23.

El triple de participants i un segon recorregut

La Cursa de Sant Amand és un dels grans clàssics de l'especialitat al Ripollès. Enguany ha coincidit amb l'inici de la Copa Catalana de la FEEC i això ha permès que les inscripcions s'hagin tancat en 270 participants. A més, una quarantena de corredors ha estrenat un segon recorregut de 12 quilòmetres i 1.050 metres de desnivell acumulat. Una novetat “obligada”, segons explica Jaume Gomis del CE Ripoll, per tal de fer-la puntuable per a la Copa Catalana júnior. Un traçat que, possiblement, mantindran per a les edicions posteriors. L'any passat la victòria va ser pel tortosí Ahmed el Qayed i per Lourdes Aymerich en una edició que va aplegar 128 corredors, fet que suposa pràcticament haver triplicat els participants.

El millor júnior ha estat el matadeperenc Jan Margarit que en el darre tram, ja a l'interior de Ripoll, ha avançat l'osonenc Marc Trasserra, mentre que el berguedà Abel Cuadrench ha estat tercer. En noies, victòria per la vigatana Erola Bisquert per davant de Maria Samsó i Ona Huck.

Galeria de fotos Cursa de Sant Amand 2013 (Josep Maria Montaner)

Classificacions Cursa Sant Amand 2013   2013 (pdf)

Galeria de fotos Cursa de Sant Amand 2012 (Arnau Urgell)






Galeries de fotos Campionat de Curses de Muntanya del Ripollès

Cursa de Sant Amand (Josep Maria Montaner i Arnau Urgell)

Vall de Ribes Extrem Sèries (Laia Deler, Sergi Colomé i Arnau Urgell)

Batega al Bac de Planoles (Arnau Urgell)

Km Vertical d'Ogassa (Arnau Urgell)

Marató Hivernal de Campdevànol I (Josep Maria Montaner)

Marató Hivernal de Campdevànol II (Arnau Urgell)
 

Dani Ballesteros, Roger Viñas i Dani Erena, els millors ripollesos a la Cursa de Sant Amand. Foto: Arnau Urgell

Just Sociats en arribar a la meta. Foto: Arnau Urgell

L'osonenc Josep Viñas ha estat el segon a la Cursa de Sant Amand. Foto: Rastres (Gerard Garcia i Raül Duque)

Laia Andreu va guanyar la Cursa de Sant Amand. Foto: Josep Maria Montaner