Òmnium vol fer créixer el «sí» per construir «un país millor»

La secció comarcal de l'entitat va celebrar dissabte la seva primera diada amb música, activitats per a la mainada i la presència de la presidenta Muriel Casals

Redacció
05 de maig del 2013
Òmnium vol sumar pel sí.
Òmnium vol sumar pel sí. | Arnau Urgell
Òmnium vol sumar pel sí. Foto: Arnau Urgell

Tenim l'oportunitat de fer un país millor”. Aquestes paraules de Muriel Casals, presidenta d'Òmnium Cultural, resumeixen l'objectiu de l'entitat de “sumar pel sí”, de fer créixer el suport a la independència a pocs mesos de la possible convocatòria d'un referèndum d'autodeterminació. Una voluntat que va esdevenir el leitmotiv de la primera Diada d'Òmnium al Ripollès que es va celebrar aquest dissabte a l'entitat.

L'independentisme s'ha eixamplat socialment i políticament els darrers anys. Muriel Casals ho veu com una “evolució natural del catalanisme” ja que “Espanya ha demostrat que no vol ser plurinacional”. La mutilació de l'Estatut ha portat la major part de la societat catalana a apostar per exercir el dret a decidir i Òmnium aposta clarament pel “sí”. Per fer-ne augmentar el suport, entre altres accions, han creat amb una quinzena d'entitats més el portal elclauer.cat, que intenta respondre les principals qüestions entorn la construcció del nou estat. “Participar en el disseny d'un nou país és un regal pels vells i pels nous catalans” va assegurar Casals.

La conferència de la presidenta d'Òmnium i un concert d'acordions van omplir la sala Eudald Graells per tancar la primera diada de l'entitat al Ripollès. Abans, des de primera hora del matí, es van succeir les activitats a l'entorn de la Lira amb una cercavila, tallers i animació per a la mainada, una exhibició de bitlles catalanes i un vermut-concert. La jornada va comptar amb la col·laboració de l'Assemblea Nacional Catalana –que va penjar una gran estelada a l'església de Sant Pere- i la participació de la cervesa la Calavera de Ripoll i la ratafia Moliné de Bruguera.

La primera Diada d’Òmnium al Ripollès va arribar un any i dos mesos d’haver constituït la secció comarcal de l’entitat, el març de 2012, en especial per agrair el suport de socis i simpatitzants abans i després d’aquesta data. Actualment, Òmnium Cultural s’apropa als 140 socis a la comarca.

La Lira va ser el centre neuràlgic de la Diada d'Òmnium al Ripollès. Foto: Arnau Urgell