Núria Picas i Just Sociats, grans atractius de la Cursa de Sant Amand

La prova ripollesa, la primera de la Copa Catalana, incorpora un segon traçat més curt

Redacció
03 de maig del 2013
Cursa de Sant Amand 2012.
Cursa de Sant Amand 2012. | Arnau Urgell
Diumenge es disputa la Cursa de Sant Amand. Foto: Arnau Urgell

Els bagencs Núria Picas i Just Sociats són els grans favorits i principals atraccions de la Cursa de Sant Amand, una competició organizada pel Club Excursionista Ripoll i la comissaria ripollesa dels Mossos d'Esquadra. La prova, de 22,7 quilòmetres i 2.700 metres de desnivell acumulat, serà la primera puntuable per a la Copa Catalana de la FEEC i incorpora enguany un segon recorregut. Amb 310 participants pràcticament triplica els inscrits del 2012.

La Cursa de Sant Amand és un dels grans clàssics de l'especialitat al Ripollès. Enguany coincidirà amb l'inici de la Copa Catalana de la FEEC i això ha permès que les inscripcions s'hagin tancat en 270 participants. A més, una quarantena de corredors estrenaran un segon recorregut de 12 quilòmetres i 1.050 metres de desnivell acumulat. Una novetat “obligada”, segons explica Jaume Gomis del CE Ripoll, per tal de fer-la puntuable per a la Copa Catalana júnior. Un traçat que, possiblement, mantindran per a les edicions posteriors.

La sortida de la cursa llarga serà a les nou del matí des de la comissaria dels Mossos mentre que mitja hora més tard serà el torn de la dels júniors. A més, hi haurà una prova infantil de 800 metres. L'arribada, després de l'absència de l'any passat, tornarà a la plaça del Monestir. De nou, es lliurarà el Memorial Eladi Munell al primer home i a la primera dona que coroni Sant Eudald. L'any passat la victòria va ser pel tortosí Ahmed el Qayed i per Lourdes Aymerich en una edició que va aplegar 128 corredors.

La cinquena prova del Campionat del Ripollès

La Cursa Mossos d'Esquadra-Sant Amand enguany també puntuarà per al Campionat de Curses del Muntanya del Ripollès. Després de quatre proves el liderat correspon al ripollès Marc Carós (3.863 de 4.000 possibles) que ja no en disputarà més –es tenen en compte els quatre millors resultats-. El segon classificat, Roger Viñas (3.710), té l'oportunitat d'assaltar el primer lloc en una prova que també comptarà amb Dani Ballesteros, el tercer classificat (3.683 punts). En dones la líder és Anna Capdevila que també disputarà una prova ripollesa (3.656 punts) en la qual la gran favorita és Núria Picas, vigent campiona de món d'ultratrails.

Galeria de fotos Cursa de Sant Amand 2012 (Arnau Urgell)

General Campionat de Curses de Muntanya del Ripollès masculina (pdf)

General Campionat de Curses de Muntanya del Ripollès femenina (pdf)
 


Galeries de fotos Campionat de Curses de Muntanya del Ripollès

Vall de Ribes Extrem Sèries (Laia Deler, Sergi Colomé i Arnau Urgell)

Batega al Bac de Planoles (Arnau Urgell)

Km Vertical d'Ogassa (Arnau Urgell)

Marató Hivernal de Campdevànol I (Josep Maria Montaner)

Marató Hivernal de Campdevànol II (Arnau Urgell)
 



Núria Picas serà una de les grans atraccions de la Cursa de Sant Amand. Foto: Sky Games