Els Bastions reunirà 465 participants

La dura cursa de la Vall de Ribes, que es disputarà l'1 i el 2 de juny, continua el creixement. La ultratrail manté la xifra de 130 corredors i la trail duplica de 170 a 330

Redacció
02 de maig del 2013
Els voluntaris dels Bastions ja estan preparats.
Els voluntaris dels Bastions ja estan preparats. | Bastions
Els voluntaris dels Bastions ja estan preparats. Foto: Bastions

La tercera edició dels Bastions ja escalfa motors. La cursa de la Vall de Ribes es disputarà l'1 i el 2 de juny i continua el creixement. De fet, aquest dilluns es van tancar les inscripcions amb un total de 465 persones. Mentre la ultratrail de 90 quilòmetres manté el nombre de participants –a l'entorn de 130-, la trail de 50 els duplica i passa de 170 a més de 330.

El passat cap de setmana es va celebrar a la sala de plens de l'Ajuntament de Ribes de Freser la reunió prèvia de voluntaris. En seran un mínim de 125, segons explica Carles Palacions, que faran possible una prova que poc a poc es va consolidant en el calendari d'ultratrails. “La logística no és fàcil i haurem de fer servir l'helicòpter per muntar alguns dels avituallaments.

Sense canvis en el recorregut

Els Bastions 2013 mantindrà el recorregut tant de la ultratrail com de la trail estrenada l'any passat. En aquest sentit la cursa llarga –de 90 km i 8.000 metres de desnivell positiu- començarà a Ribes a dos quarts de set del matí. D'allà es dirigiran cap a Campelles passant per Sant Antoni. Ascendiran al pla de Pujalts (2.035 metres) abans de baixar fins a Nevà i Planoles.

A continuació hauran d'afrontar el tram més dur amb l'ascens fins a Fontalba (2.074 metres) i el Puigmal (2.910 metres) passant per Núria. Des del Puigmal es realitza la part més alpina amb el pas per Finestrelles, Noufonts, Noucreus, Fossa dels Gegants, Bastiments i Balandrau abans de baixar a Pardines passant pel Puig Cerverís i el pla de les Aranyes. Com a traca final, ascens al Taga i nou descens fins a Ribes de Freser.

De nou, el santuari de Núria serà l'escenari de la sortida de la trail de 50 quilòmetres i un desnivell positiu de 3.000 metres. Una prova que amb 334 inscrits ha duplicat els de l'any passat i que cobreix   la part més espectacular de la ultratrail.

A nivell esportiu ja han confirmat la presència l'andorrà Carles Rossell, guanyador del 2012, i no es descarta la d'Òscar Pérez, campió de la primera edició. També destaca la participació de Sebastián Sánchez, tercer el 2011 i desè a la darrera de la Copa del Món. A la trail femenina hi haurà Mercedes Arcos –guanyadora del 2012- i la gironina Tina Bes.

Galeria de fotos dels Bastions 2012 (Arnau Urgell)
 

Carles Rossell intentarà revalidar la victòria als Bastions. Foto: Corriols de Llum