El santjoaní Xavier Roca Rada presenta la seva novel·la al Palmàs

“Els quaderns dels elements clàssics” és la primera obra d'aquest jove de 17 anys

Redacció
26 d'abril del 2013
Vídeo Xavier Roca
Vídeo Xavier Roca


El santjoaní Xavier Roca Rada presentarà aquest dissabte 27 d'abril la seva primera novel·la a l'auditori Jaume Nunó del Palmàs. Els quaderns dels elements clàssics fa setmanes que es pot adquirir digitalment –ha estat editada per Neurosi- i, de fet, va ser l'obra més descarregada d'aquesta editorial per Sant Jordi. La novel·la aborda situacions de la vida actual i com poder superar-les: el matrimoni forçat, l’anorèxia, la pèrdua de familiars, maltractament, racisme, competició professional...).

L'acte d'aquest dissabte, que començarà a les set del vespre, comptarà amb una explicació i demostració tècnica de com descarregar-se un llibre digital a través de les principals plataformes de distribució a càrrec de Jordi Caballeria, director de l'Editorial Neurosi. Tothom qui ho vulgui podrà portar el seu mòbil, les seves tauletes o els seus lectors electrònics per fer el procés.

Sinopsi d'Els quaderns dels elements clàssics
Dos nois i dues noies d’edats diferents, de cultures diferents, de diferents llocs del món i que no es coneixen entre ells, reben una misteriosa carta que els cita a l’Ayers Rock (Austràlia) per unir-los i afrontar junts una gran missió per la supervivència de la humanitat.

Cadascun d’ells desenvolupa una certa relació misteriosa amb un dels elements clàssics (foc, aigua, aire i terra) i a la vegada amb un sentiment (felicitat, amistat, confiança i amor) utilitzat en situacions de la vida actual.

La qüestió és que en la unió dels elements clàssics i dels sentiments han de vèncer el que ningú pot: els fenòmens naturals. En sortiran victoriosos? Sobreviuran tots? Evitaran l’extinció humana per sempre o només temporalment?

En la novel·la es tracten situacions de la vida actual i com poder superar-les. Algun exemples són: el matrimoni forçat, l’anorèxia, la pèrdua de familiars, maltractament, racisme, competició professional…