Núria Picas i Roberto Heras, grans atractius de l'Emmona

La campiona de món d'ultratrails correrà la marató, la gran novetat d'enguany, mentre que el quatre vegades campió de la Vuelta debuta després de deixar la bicicleta

Redacció
25 d'abril del 2013
Presentació de l'Emmona a Barcelona.
Presentació de l'Emmona a Barcelona. | Zoopa
Presentació de l'Emmona a Barcelona. Foto: Zoopa

Comença el compte enrere per la quarta edició de la Ultratrail de l'Emmona. Una prova organitzada per la Unió Excursionista Sant Joan i que enguany vol fer un pas endavant per tal de començar a esdevenir un referent a nivell europeu. En aquest sentit destaca la participació de la campiona del món de l'especialitat, Núria Picas, del quatre vegades guanyador de la Vuelta, l'exciclista Roberto Heras i el valencià Óscar Pérez, el guanyador de la Tor des Geants del 2012.

Aquest dimecres es va presentar l'Emmona 2013 a Barcelona. Un acte que va comptar amb una padrina de luxe, la manresana Núria Picas, que l'any passat es va proclamar campiona del món de l'especialitat. Tanmateix, per qüestions d'agenda finalment disputarà la marató, una de les novetats d'enguany i que consistirà en una cursa de 42 km i 3.900 metres de desnivell positiu acumulat entre Sant Joan i Núria. La ultratrail, que es manté com la prova més dura del país, repetirà els 106 quilòmetres i els 8.300 metres de desnivell. Picas, això sí, va assegurar que tard o d'hora disputarà la ultratrail santjoanina “perquè aquesta cursa s'ho mereix”.

L'Emmona d'enguany també tindrà un altre participant il·lustre, el ciclista Roberto Heras que va aconseguir quatre victòries a la Vuelta a Espanya (2000, 2003, 2004 i 2005) així com quatre Titan Desert amb BTT (2008, 2010, 2011 i 2012). L'ultratrail de la UE Sant Joan serà la seva primera prova de l'especialitat després de deixar la bicicleta. A més, des de l'organització també es destaca la presència d'Óscar Pérez, un atleta alacantí que l'any passat va vèncer la Tor des Geants, una cursa de 300 quilòmetres que es disputa als Alps. Per altra banda, un equip de periodistes de TV3 correrà la cursa per recaptar fons per a La Marató .

Jordi Miguel, organitzador de l'Emmona, manté que l'objectiu de participació és sumar entre les dues proves uns 500 participants. Hores d'ara, quan encara manca un mes i mig, ja s'acosten a les 300. L'any passat la prova va coronar Arnau Julià com a primer campió català de l'especialitat. De 342 inscrits, 286 van prendre la sortida i 181 van aconseguir arribar a la meta. D'aquesta manera, no s'espera que l'autoexclusió de la Copa FEEC-Lafuma suposi un retrocés en el nombre d'inscrits. De fet, la decisió de l'organització forma part d'un ambició pla per tal que la prova, de la mà de l'empresa Zoopa, esdevingui un referent a nivell europeu.

Galeria de fotos 2012 (Arnau Urgell i Marc Cargol)