Àngel Fàbregat i Maria Carme Alern guanyen el Certamen Joan Maragall

Els premis es van lliurar al Teatre Centre de Sant Joan

Redacció
24 d'abril del 2013
Coincidint amb Sant Jordi, Sant Joan de les Abadesses va lliurar al Teatre Centre els premis del tercer Certamen Literari Joan Maragall. El jurat va distingir en prosa a Ja no tornarem a Ribes de Maria Carme Alerm per la forma com aquest relat aborda el tema de la vellesa, amb total naturalitat i, a la vegada, una sensibilitat que en alguns moments s'aproxima al to poètic. A més, consideren que la construcció formal és acurada i en destaca la qualitat descriptiva, al costat de la precisió lèxica.

En poesia, per altra banda, van premiar Àngel Fabregat per A cada cop de vent per la qualitat de fons i forma d'aquest poemari. El jurat entén que l'autor demostra capacitat de síntesi en cada poema, i creativitat en la creació d'imatges que defugen el tòpic.

En les categories escolars han rebut premis Rut Coromina, Oleguer Picola, Hatim el Mrabet, Anna Garriga, Marina Grifell, Segi Domènech, Xavier Marcé, Eva Maestre, Bruna Menoyo, Laia Carreras, Ona Tarrida, Laura Rubio, Irene Muñoz, Laura Rota, Lídia Colom i Irene Farrés.

Llista de guanyadors del III Certamen Literari Joan Maragall (pdf)