Campdevànol aplega més de 150 puntaires

La cinquena edició de les 1.000 Labors Artesanes es va traslladar a la plaça de la Mainada

Redacció
22 d'abril del 2013
Les 1.000 Labors Artesanes es van instal·lar enguany a la plaça de la Mainada.
Les 1.000 Labors Artesanes es van instal·lar enguany a la plaça de la Mainada. | Arnau Urgell
Les 1.000 Labors Artesanes es van instal·lar enguany a la plaça de la Mainada. Foto: Arnau Urgell

Campdevànol va tornar a viure aquest dissabte les 1.000 Labors Artesanes, un esdeveniment que organitza l'Associació de Dones el Roser i que enguany arribava a la cinquena edició. En aquesta ocasió les 150 puntaires que s'hi van aplegar van estrenar un nou emplaçament, la plaça de la Mainada. A més, s'hi van instal·lar una vintena de parades de mostra i venda de tota mena de labors i manualitats (patchwork, puntes de coixí, pintura de roba, punt de creu, fusta i vidre..).

Una de les novetats de les 1.000 Labors del 2013 va ser l'espai dedicat a la llana, “de l'ovella al producte acabat”, on diversos artesans van oferir demostracions i tallers de l'art de filar i teixir. L'esdeveniment va atraure més de 150 puntaires procedents d'arreu del país de poblacions com Sabadell, la Garriga, Caldes de Montbui, la Pobla de Lillet i Ribes de Freser, entre altres. “Cada any va venint més gent de fora” expressava satisfeta Cristina Fonts, de la junta de l'Associació de Dones el Roser.

Més enllà de les puntaires –que van omplir tot un lateral de la plaça- i les parades, un dels atractius d'aquest esdeveniment són les exposicions. Enguany n'hi havia dues portades expressament des de Castellar del Vallès i Arenys de Munt mentre que l'associació campdevanolenca n'havia preparat dues més: una on van aplegar tots els treballs de l'any i una altra de temàtica centrada en les puntes de coixí.

L'esdeveniment va comptar amb la presència de Fina Surina, coordinadora territorial de l'Institut Català de la Dona, que va celebrar la vitalitat de les entitats com la del Roser. Des de l'Ajuntament, Joan Manso, també va destacar l'èxit d'un esdeveniment que després de cinc anys s'ha consolidat plenament.

Galeries de fotos

Mil Labors Artesanes 2013 (Arnau Urgell)

Mil Labors Artesanes 2012 (Arnau Urgell)

Mil Labors Artesanes 2010 (Arnau Urgell)

Mil Labors Artesanes 2009 (Arnau Urgell)