El jove Marc Traserra guanya la cursa vertical de Ribes

El podi el completen Jordi Vila i Humbert Portell

Redacció
20 d'abril del 2013
Marc Traserra ha guanyat la cronoescalada de Ribes.
Marc Traserra ha guanyat la cronoescalada de Ribes. | ElRipollès.info
Marc Traserra ha guanyat la cronoescalada de Ribes. Foto: ElRipollès.info

L'osonenc Marc Trasserra (AE Diedre) ha guanyat aquest dissabte la cronoescalada de la Vall de Ribes Extrem Sèries. El jove atleta de Sant Hipòlit de Voltregà, de només setze anys, s'ha imposat amb un temps de 14 minuts i 44 segons. En segon lloc (15:06) s'ha classificat el ripollès Jordi Vila (Esportiu Ripoll) mentre que Humbert Portell, també de Ripoll ha completat el podi masculí (15:32).

En categoria femenina la victòria ha estat per Teresa Forn mentre que Teresa Aguiló ha estat segona. La cursa ha comptat amb una cinquantena de participants i ha servit com a aperitiu de la cursa circular que aquest diumenge esdevindrà la quarta prova del Campionat de Curses de Muntanya .

La sortida serà diumenge a dos quarts de nou del matí a la plaça del Mercat. Els corredors hauran d'afrontar un recorregut de 22 quilòmetres i 1.800 metres de desnivell acumulat. “És exigent i això ha pogut frenar una mica les inscripcions” assenyala Guinovart que també recorda la coincidència amb curses importants com la dels Matxos, la Trailwalker o el Campionat de Catalunya per equips. Des de Ribes pujaran cap a Conivella i el repetidor de Bruguera. Des d'aquest poble baixaran cap a Saltor abans d'afrontar l'ascens de Sant Amand. El tram final passarà per coll de Jou, el Taga –sostre de la prova-, i posterior descens cap a Conivella i Ribes de Freser.

El màxim favorit és el ripollès Marc Carós que fins ara acumula dues victòries en tres curses (Campdevànol i Planoles). Amb l'absència d'Aleix Fàbregas que descansarà té una bona oportunitat per assaltar el liderat del campionat. També cal destacar el debut de Roger Viñas com a corredor del Gym Sport Life després d'acumular tres segons llocs a Campdevànol, Planoles i la Vall de Bianya. Dani Ballesteros, quart a la general, també té moltes opcions de podi.

Classificació general masculina (pdf)

Classificació general femenina (pdf)
 



Galeries de fotos Campionat de Curses de Muntanya del Ripollès

Batega al Bac de Planoles (Arnau Urgell)

Km Vertical d'Ogassa (Arnau Urgell)

Marató Hivernal de Campdevànol I (Josep Maria Montaner)

Marató Hivernal de Campdevànol II (Arnau Urgell)