Ripoll se suma a l'Any Espriu per Sant Jordi

Dimarts se celebrarà una vetllada poètica davant de la Biblioteca Lambert Mata per tancar un taller de lectura dedicat al poeta

Redacció
18 d'abril del 2013
Ripoll aprofitarà la Diada de Sant Jordi per afegir-se a l'Any Espriu. Ho farà amb una vetllada poètica a les set del vespre, davant de la Biblioteca Mata. L'activitat, de fet, esdevé la plasmació pública del taller de lectura dedicat al poeta, que va començar el 12 de febrer.

A l'activitat hi han participat una vintena de persones de la vila, i han respost a la proposta del Servei Comarcal de Català entitats com l’Aula de Formació d’Adults, Òmnium Cultural,  l’Associació Cultural de la Parròquia de Sant Josep, l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Ripoll i els Amics de les Lletres Garrotxines. La valoració dels organitzadors del taller és molt positiva perquè expliquen que ha permès posar en contacte persones i entitats que podran continuar col·laborant en altres iniciatives conjuntes de dinamització cultural en general i de voluntariat lingüístic en particular.

El contingut del programa el formen els poemes que cada assistent ha proposat, i també el conte Tereseta-que-baixava-les-escales. A més, el músic Amadeu Rossell interpretarà alguns poemes musicats per diferents cantautors, que s’intercalaran en diferents moments del recital. En acabar l’acte, l’Ajuntament inaugurarà l’Espai Espriu dedicat a l’escriptor.

Les activitats de l’Any Espriu a Ripoll acabaran el dia 26, també a les 7 de la tarda, en què l’escriptor i biògraf Agustí Pons pronunciarà la conferència: “La importància de Salvador Espriu, avui”.