La Vall de Ribes Extrem s'estrena amb dues curses vertical i circular

La quarta prova del Campionat de Curses de Muntanya del Ripollès, organitzada pel Diedre, aplegarà diumenge uns 150 participants. El dia abans es farà una escalada a Sant Antoni

Redacció
18 d'abril del 2013
Batega al Bac
Batega al Bac | Corriols de Llum/Ajuntament de Planoles
El Diedre organitza les Vall de Ribes Extrem Sèries. Foto: Arnau Urgell

El Campionat de Curses de Muntanya no s'atura. Aquest diumenge se'n disputarà la quarta prova, la cursa circular de la Vall de Ribes Extrem Sèries, que aplegarà uns 150 corredors. Una competició organitzada per l'AE Diedre i que tindrà com a punts forts l'ascens a Sant Amand i al Taga.

La competició neix per completar el calendari del primer campionat comarcal de l'especialitat. De fet, juntament amb el Km Vertical d'Ogassa i la Batega al Bac de Planoles , es disputen per primera vegada. Abans, el dissabte s'ha organitzat una escalada a Sant Antoni en la qual s'espera una cinquantena de participants. “Una de les idees de l'Ajuntament era que la competició s'allargués tot el cap de setmana” explica Xevi Guinovart, del Diedre. De fet, es reprodueix l'esquema de la Pic de l'Aliga 203 de Canyelles (Garraf) amb la qual formen una petita lliga, la Dual Trial Series.

La sortida serà diumenge a dos quarts de nou del matí a la plaça del Mercat. Els corredors hauran d'afrontar un recorregut de 22 quilòmetres i 1.800 metres de desnivell acumulat. “És exigent i això ha pogut frenar una mica les inscripcions” assenyala Guinovart que també recorda la coincidència amb curses importants com la dels Matxos, la Trailwalker o el Campionat de Catalunya per equips. Des de Ribes pujaran cap a Conivella i el repetidor de Bruguera. Des d'aquest poble baixaran cap a Saltor abans d'afrontar l'ascens de Sant Amand. El tram final passarà per coll de Jou, el Taga –sostre de la prova-, i posterior descens cap a Conivella i Ribes de Freser.

El màxim favorit és el ripollès Marc Carós que fins ara acumula dues victòries en tres curses (Campdevànol i Planoles). Amb l'absència d'Aleix Fàbregas que descansarà té una bona oportunitat per assaltar el liderat del campionat. També cal destacar el debut de Roger Viñas com a corredor del Gym Sport Life després d'acumular tres segons llocs a Campdevànol, Planoles i la Vall de Bianya. Dani Ballesteros, quart a la general, també té moltes opcions de podi.

Classificació general masculina (pdf)

Classificació general femenina (pdf)
 



Galeries de fotos Campionat de Curses de Muntanya del Ripollès

Batega al Bac de Planoles (Arnau Urgell)

Km Vertical d'Ogassa (Arnau Urgell)

Marató Hivernal de Campdevànol I (Josep Maria Montaner)

Marató Hivernal de Campdevànol II (Arnau Urgell)