El Camí de Sant Jaume crema etapes al Ripollès

Inauguren el tram de Camprodon a Sant Joan. Els propers mesos s'estrenarà el recorregut fins a la Farga Bebié i Torelló

Redacció
15 d'abril del 2013
Els pelegrins recorrent el tram entre Camprodon i Sant Joan.
Els pelegrins recorrent el tram entre Camprodon i Sant Joan. | Associació d\'Amics del Camí de Sant Jaume de Cervera
Els pelegrins recorrent el tram entre Camprodon i Sant Joan. Foto: Amics del Camí de Sant Jaume de Cervera

El Camí de Sant Jaume continua cremant etapes al Ripollès. Aquest dissabte es va estrenar el tram entre Camprodon i Sant Joan de les Abadesses després que fa un mes fos el torn del que uneix el coll d'Ares i Camprodon. De fet, la voluntat de l'Associació d'Amics dels Camins de Sant Jaume és fer una caminada mensual que serveixi per inaugurar un nou tram del ramal ripollès d'aquest ruta.

Una trentena de pelegrins es van concentrar a primera hora a la plaça de la Vila de Camprodon. Des d'allà va començar un recorregut de 21 quilòmetres que va acabar al Palau de l'Abadia de Sant Joan on van ser rebuts per l'alcalde Ramon Roqué. Abans van esmorzar a Sant Pau de Segúries amb l'alcalde Josep Palos –que els va acompanyar des de l'inici- com a amfitrió. A cada poble van segellar la credencial del pelegrí (foto), un dels elements més característics del Camí de Sant Jaume.

El 4 de maig serà el torn del tram del Baix Ripollès, entre Sant Joan de les Abadesses, Ripoll i la Farga de Bebié (23 quilòmetres), mentre que el 8 de juny es recorrerà el Bisaura i la Vall del Ges: 19 quilòmetres entre la Farga, Montesquiu, Sant Quirze de Besora i Torelló. La recuperació d'aquest ramal del Camí de Sant Jaume és una iniciativa de l'Associació Gerunda: Amics dels Camins de Sant Jaume de les Comarques Gironines. La Ruta del Ripollès unirà el coll d'Ares (procedent de Perpinyà) fins a Vic, on enllaçarà amb el tronc principal del Camí de Santiago a Catalunya.