Expulsen Teresa Jordà de la tribuna del Congrés espanyol per parlar en català

ERC ha volgut denunciar la sentència del TSJC contra la immersió lingüística a les escoles

Redacció
11 d'abril del 2013
Vídeo Teresa Jordà
Vídeo Teresa Jordà


Els diputats d'ERC al Congrés espanyol han portat al ple de la cambra baixa la protesta per l'ofensiva contra la immersió a l'escola i han denunciat la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obliga a impartir la classe en castellà si hi ha un sol alumne que ho sol·licita. Joan Tardà ha estat el primer dels tres que s'ha passat al català en la seva intervenció –fins que el president del Congrés, Jesús Posada l'ha expulsat de la tribuna d'oradors- i ha demanat que tota la cambra faci el mateix, és a dir que passi del castellà al català, adduint els arguments de la sentència. Posteriorment, Alfred Bosch i la ripollesa Teresa Jordà, també han estat expulsats pel mateix motiu.

Els tres diputats han iniciat aquest dijous totes les seves intervencions llegint un text que recorda que aquest dimecres "un tribunal va dictar a Catalunya que a Catalunya un sol alumne que demana el canvi de llengua al castellà obliga a canviar d'idioma l'aula sencera".

En el cas de Jordà ha intentat sense èxit defensar la seva postura en el debat sobre un projecte de llei de foment de la integracio de cooperatives

 Més informació a Nació Digital