Vallter allarga la temporada després de les queixes de la Vall de Camprodon

Obrirà un altre cap de setmana malgrat que la demanda dels municipis és arribar a l'1 de maig

Redacció
08 d'abril del 2013
Vallter 2000 també obrirà el cap de setmana vinent.
Vallter 2000 també obrirà el cap de setmana vinent. | Vallter 2000
Vallter 2000 també obrirà el cap de setmana vinent. Foto: Vallter 2000

Vallter 2000 no va cloure la temporada aquest diumenge. De moment, l'estació controlada per FGC tornarà a obrir almenys el proper cap de setmana. Una decisió que arriba després de les demandes del municipi de la vall capitanejades per l'alcalde de Setcases, Carlos Fernández.

Malgrat que dissabte no va ser un bon dia, a causa del vent, el diumenge el temps esplèndid i es van vendre uns 370 forfets, una xifra per sobre del mínim fixat per mantenir l'estació oberta. Ara, l'afluència d'esquiadors del proper cap de setmana –així com l'estat de la neu- determinarà la possibilitat de tirar endavant una segona pròrroga.

Tot i això Enric Serra, el director de l'estació, va explicar en declaracions a l'Agència Catalana de Notícies –avui no ha pogut atendre aquest mitjà- que les demandes dels alcaldes de la Vall de Camprodon no han influït en la decisió sinó que ha estat per qüestions empresarials. També ho entén així Ester Noguer, presidenta de la Mancomunitat, que manté això sí que la seva demanda és que es pugui obrir tots els caps de setmana fins a l'1 de maig si hi ha bona neu. “La primavera és molt fluixa i allargar la temporada és molt necessari per tota la vall” assegura.

Les reclamacions van començar amb una carta de l'alcalde de Setcases en el qual va carregar  durament contra el “greuge comparatiu” que suposa que bona part de les estacions controlades per FGC continuïn obertes. De fet, Vall de Núria mantindrà part de les seves instal·lacions en funcionament tots els caps de setmana d’abril. Concretament, els gruixos superiors al metre de neu permeten mantenir en funcionament tant la zona de debutants com les Creus des de l’alberg i també el el parc lúdic.

Carta de l'alcalde de Setcases a FGC (pdf)