El bisbe de Vic insta a tenir més de dos fills

per Redacció , 7 d'abril de 2013 a les 18:14 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 d'abril de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Bisbe Romà Casanova, a l'ofici de la festa major de Vic. Foto: Adrià Costa

El bisbe de Vic, Romà Casanova, ha instat les famílies cristianes a tenir més de dos fills, en la seva glossa setmanal. També ha criticat amb duresa l’avortament. En aquest sentit el cap de la diòcesi, on s'inclou bona part del Ripollès, s'ha fet seves unes paraules del Papa Joan Pau II i ha assegurta que la manca de natalitat “és un signe de manca d’esperança”. Però ha anat més enllà: “Hem arribat a un extrem en què els esposos que engendren més de dos fills semblen uns estranys i uns irresponsables. Que posar un fill al món pugui semblar quelcom malsà, malaltís, ens diu fins a quin punt entre nosaltres les forces del futur han pogut ser estroncades”. I conclou: “Els cristians hem de donar suport a la família i en especial a les famílies nombroses. El futur d’un poble són els seus fills”.


Pel que fa a l’avortament, Romà Casanova compara la nostra cultura amb una “societat del crim perfecte”. I ho argumenta així: “No solament propicia l’assassinat dels seus fills més indefensos en el si de la mare, santuari de la vida, i sibil·linament en el llit del dolor i de la vellesa, sinó que a més ho justifica de moltes maneres, fins al punt de tolerar-lo o convertir el mal en un bé aparent per moltes raons, que van des de la compassió a la manca de desig o altres sentiments”.

Glossa setmanal del bisbe de Vic (pdf)

 

Participació