Setcases reclama allargar tot l'abril la temporada de Vallter

FGC en principi no contempla aquesta opció tot i que si l’afluència d’esquiadors aquest cap de setmana és alta s’ho podria repensar. Vall de Núria, per la seva banda, obrirà a mig gas fins a final de mes

Arnau Urgell
05 d'abril del 2013
FGC vol que Vallter segueixi el model de Vall de Núria.
FGC vol que Vallter segueixi el model de Vall de Núria. | Vallter 2000
Setcases vol que s'allargui la temporada de Vallter. Foto: Vallter 2000

Setcases vol que Vallter 2000 allargui la temporada d’esquí al llarg de l’abril per aprofitar que encara hi ha neu –pels propers dies s’esperen noves precipitacions-. Tot plegat després de la primera temporada amb control públic de l’estació i que va començar molt fluixa a causa de la meteorologia. De fet, l’alcalde Carlos Fernández assegura que és “la pitjor des de la creació de Vallter” i carrega molt durament contra el “greuge comparatiu” que suposa que bona part de les estacions controlades per FGC continuïn obertes.
 
La proposta Fernández és que FGC mantingui oberta Vallter 2000 tots els caps de setmana d’abril tal i com ha demanat en dues missives. Tanmateix, la intenció de l’empresa pública és acabar la temporada el proper diumenge 7 d’abril, Concretament, es podrà esquiar de vuit del matí a dues del migdia a preu reduït els dos dies del cap de setmana.
 
El president de Ferrocarrils, Enric Ticó, en principi no preveu la possibilitat d’atendre el requeriment de l’Ajuntament de Setcases. De fet, en declaracions a TV3, ha assegurat que el nombre d’esquiadors previstos és massa baix com per rendibilitzar-ne l’obertura. Tot i així, si l’afluència fos molt elevada aquest cap de setmana es podrien plantejar allargar la temporada.
 
Sí que ho farà Vall de Núria que mantindrà part de les seves instal·lacions obertes tots els caps de setmana d’abril. Concretament, els gruixos superiors al metre de neu permetran mantenir en funcionament tant la zona de debutants com les Creus des de l’alberg així com el parc lúdic. També la Molina, igualment propietat de FGC, allarga la temporada.
 
“Desengany i frustració”
 
L’alcalde de Setcases es mostra molt dur amb la Generalitat ja que considera que la decisió de cloure la temporada quan encara queda neu provoca “desengany i frustració” a la vall. De fet, ho arribar a qualificar de “retallada dolorosa”. Carles Fernández lamenta sobretot que els propers caps de setmana sí que continuïn en funcionament altres estacions de FGC com Vall de Núria, la Molina o Port Ainé (sí que tanca però Espot). “L’argument que no hi ha prou esquiadors per ser rendible també val en aquests casos” afirma.
 
De fet, considera que la decisió de la Generalitat trenca la il·lusió generada amb l’adquisició de la majoria d’accions de l’estació. “Crèiem que no rescatava una estació sinó que rescatava un territori que viu de l’esquí” explica, “aquesta gestió col·labora en enfonsar-ho encara més” conclou molt durament.
 

Carta de l'alcalde de Setcases a FGC (pdf)