Catalunya Ràdio i TV3 «marxen» de les comarques

La ràdio publica prescindeix dels corresponsals “freelance” i el Ripollès es cobrirà des de Girona

Redacció
04 d'abril del 2013
Catalunya Ràdio ha seguit les passes de TV3 en matèria de retallades de personal i aquest dimecres a la tarda va comunicar als seus corresponsals comarcals que prescindia dels seus serveis a partir de l'1 de maig. D'aquesta manera, la ràdio pública passarà a cobrir exclusivament la informació del Ripollès des de Girona.

Un breu correu electrònic va anunciar l'“acomiadament” dels corresponsals al territori de Catalunya Ràdio. Es tractava de periodistes freelance que cobraven 17 euros bruts la peça, un preu que ja s’havia reduït els darrers mesos. En el cas del Ripollès i la Garrotxa aquesta tasca la desenvolupava la periodista ripollesa Lídia Traveria. A partir d'ara, segons va anunciar l'emissora en un comunicat, la informació de la nostra comarca es cobrirà des del centre de Girona que es reforçarà amb personal de la plantilla de la ràdio pública.

La “retirada” de Catalunya Ràdio se suma a la de TV3. En aquest cas fa unes setmanes va prescindir dels serveis de diverses productores com l'olotina Videosistemes que durant dues dècades ha cobert la Garrotxa i el Ripollès. En aquest cas TV3 continuarà informant de la comarca amb el personal de Girona i amb peces que compra a La Xarxa de televisions locals i que en aquest subministra Televisió del Ripollès. Això fa que darrerament s'hagin pogut veure notícies de la cadena comarcal a TV3 i, puntualment, a la inversa.