Els treballadors de Vall de Núria no descarten més mobilitzacions

El comitè d'empresa celebra l'ampli seguiment de la vaga

Redacció
02 d'abril del 2013
Mobilització a les andanes de Ribes-Vila.
Mobilització a les andanes de Ribes-Vila. | Arnau Urgell
El comitè no descarta noves mobilitzacions a Vall de Núria. Foto: Arnau Urgell

La vaga a Vall de Núria , convocada del divendres al diumenge, va transcórrer amb normalitat, un seguiment elevat per part dels treballadors i sense incidents. Aquesta és la valoració del comitè d'empresa que celebra que la pràctica totalitat de la plantilla la secundés tot i l'obligació de complir uns serveis mínims del 50% que consideren “totalment abusius”.

Els treballadors del cremallera i l'estació d'esquí consideren que l'aturada ha tingut una important repercussió i per aquest motiu esperen en els propers dies establir contactes amb la direcció de l'empresa. Tanmateix, si les reivindicacions salarials –especialment la retallada de la paga extraordinària- i altres qüestions d'organització del treball continuen sent “innegociables” per part de Ferrocarrils, no descarten noves mobilitzacions i, fins i tot, més vagues. Tot i això, Xavier Formatger, portaveu del comitè d'empresa, admet que encara és massa d'hora per concretar-ho.

Al llarg de la vaga el comitè no s'ha cansat de criticar que el Govern fixés serveis mínims del 50% –l'empresa en demava un 75%-. “Quan reclamem tenir les mateixes condicions laborals que els companys de FGC de Barcelona ens diuen que som un servei turístic i ara en el decret de mínims ens tracten de servei essencial” es lamentava Marc Cardona, president del comitè d'empresa. En aquest sentit, han anunciat que els denunciaran a Inspecció de Treball “perquè la situació no es pugui repetir si es produeixen noves convocatòries”.

L'ocupació hotelera no se'n ressent

L'aturada no s'ha notat ni en l'ocupació hotelera del complex de Núria –80% de mitjana i a l'entorn del 95% els dies centrals de Setmana Santa- ni al conjunt de la Vall de Ribes on s'ha fregat el ple. En canvi, sí que se n'ha ressentit el nombre de visitants que pujaven amb el cremallera un sol dia i que amb la notícia de la vaga s'ho han pogut repensar. Tot i això, altres esdeveniments com la Fira Formatgera de Ribes o la Batega al Bac de Planoles han contribuït a omplir la resta de municipis de la zona.

La vaga no ha afectat l'ocupació de la Vall de Ribes. Foto: Arnau Urgell