1 de 10

Un miracle meteorològic salva les processons del Ripollès

Milers de persones segueixen amb respecte els Sants Misteris de Camprodon i Campdevànol

per Redacció, 30 de març de 2013 a les 10:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de març de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Processó dels Sants Misteris de Camprodon. Foto: Josep Maria Montaner

Que les processons del Divendres Sant del Ripollès es poguessin fer sense problemes va ser pràcticament un miracle meteorològic. No només per la inestabilitat que fa dies que afecta el Ripollès sinó per la presència d'un front de pluges que provinent de l'oest va arribar a la comarca al vespre. Sortosament, les precipitacions es van desfer a darrera hora i tot just van caure quatre gotes que no van impedir les desfilades dels Sants Misteris.


Milers de persones van assistir amb respecte a les processons de Campdevànol i Camprodon. En aquest segon cas aquesta manifestació religiosa popular s'acosta a les tres dècades des de la seva recuperació. A més, el relleu generacional està assegurat perquè cada vegada hi ha més joves entre els 600 participants. Enguany les sensacions han estat agredolces perquè dijous la pluja va impedir la tradicional desfilada del maniple fins a la plaça de la Vila.

A Campdevànol, en canvi, el mal temps no ha afectat cap dels actes previstos en una edició en la qual els romans han estrenat nova simbologia als escuts. El bronzer Boix de Girona ha estat l'encarregat de confeccionar la palmera, en relleu i feta de bronze, que lluiran a partir d'ara. Ho faran tant avui com divendres en una processó –recuperada el 2007 després de perdre's el 1965- que té com a element singular, “a nivell mundial”, tenir passos vivents. Una “anomalia” causada per la manca de recursos quan es va iniciar la primera etapa d'aquesta representació religiosa a inicis de la dècada dels 50. Es tracta dels passos de l'Ecce Homo, l'Hort de Getsamaní, el Camí del Calvari i el Davallament de la Creu –que complementen el de la Veronica i el Judes-. Els Amics de la Processó tenen com a objectiu aconseguir a curt termini per ampliar el nombre de passos (cadascun pot costar uns 4.000 euros).


Galeries de fotos 2013

Processó dels Sants Misteris de Camprodon (Josep Maria Montaner)

Desfilada dels armats de Campdevànol (Adrià Costa)


 


Galeries de fotos 2012


Galeries de fotos 2008-2011

Processó Divendres Sant Campdevànol 2011 (Arnau Urgell)

Els manaies de Campdevànol 2011 (Adrià Costa)

Processó dels Sants Misteris de Campdevànol 2010 (Arnau Urgell)

Processó dels Sants Misteris de Camprodon 2010 (Adrià Costa)

Els armats de Campdevànol 2009 (Arnau Urgell)

Desfilada del maniple a Camprodon 2008 (Arnau Urgell)
 

El relleu generacional a la processó de Camprodon està assegurat. Foto: Josep Maria Montaner

 

Participació