Tres pilots, separats d'un sol punt després del primer dia del Trial de Santigosa

Jordi Pascuet, que busca la novena victòria, realitza una jornada perfecte. Francesc Moret i Jaime Busto penalitzen un punt. El mundialista Jeroni Fajardo es queda sense opcions

Redacció
29 de març del 2013
Francesc Moret només ha penalitzat un punt el primer dia dels 3DTS.
Francesc Moret només ha penalitzat un punt el primer dia dels 3DTS. | Marc Cargol
Francesc Moret només ha penalitzat un punt el primer dia dels 3DTS. Foto: Marc Cargol

La 42a edició dels 3 Dies de Trial de Santigosa es preveien molt igualats. I, després de la jornada, les previsions s'han complert. Fins a quatre pilots estan separats per un sol punt. De moment, encapçala la classificació Jordi Pascuet que intenta aconseguir la novena victòria en dotze anys per continuar ampliant la seva llegenda a la prova santjoanina.

El pilot de la Seu d'Urgell té dos perseguidors. Amb un sol punt de penalització hi ha el mollonenc Francesc Moret (Gas Gas) i el basc Jaime Busto (Beta) –campió d'Europa juvenil el 2012-. El quart classificat és l'alemany Kadlec Franzi (3 punts) i el cinquè el manresà Pere Borrellas (4 punts). El suec Eddye Karlsson havia fet un sol peu però ha rebut una penalització de 19 punts per temps.

La gran sorpresa de la jornada l'ha protagonitzat Jeroni Fajardo (foto) –tercer al Campionat del Món del 2012- que s'ha saltat dues zones fet que li ha suposat una penalització de 50 punts. Tot i quedar-se sense opcions a podi –és 84è- la intenció del pilot de Beta és completar el trial per poder practicar la modalitat "non stop" que enguany també incorporen les proves del Mundial.

Una altra mala notícia ha estat el petit accident que ha patit el madrileny Antonio Serrada que a l'interior de Sant Joan ha topat amb un cotxe. Tot i que les ferides han estat de caràcter lleu ha hagut d'abandonar quan no havia disputat ni una zona.

El trial, que finalment ha aplegat 203 pilots, continua recordant la figura de Ricard Pinet , director de cursa des de l'any 1972 fins a la seva mort. En aquest sentit, per tercer any, s'entregarà un trofeu amb el seu nom al pilot jove que aconsegueixi la millor classificació als 3DTS.

Seguiment especial de La Veu

La Veu, l’emissora municipal de Sant Joan, ha organitzat una programació especial per poder seguir els 3 Dies de Trial de Santigosa "sense embrutar-se de fang". Des del dijous fins al diumenge, pilots, membres de l’organització i experts passaran per l’estudi de la ràdio santjoanina per analitzar la jornada i participar en diverses taules rodones. També hi haurà butlletins especials a les dues del migdia per conèixer les classificacions provisionals i fer un repàs a les diferents zones i horaris.

Classificacions primera jornada 3DTS

Programació especial de La Veu de Sant Joan pels 3DTS

Totes les notícies sobre els 3DTS
 



Galeries de fotos Santigosa

3DTS 2013, primera jornada (Marc Cargol)

3DTS 2012, segona jornada (Marc Cargol)

3DTS 2012, primera jornada (Xevi Mas i Lurdes López)

Tres Dies del 2011 (Xevi Mas)

Tres Dies del 2010 (Xevi Mas)

Tres Dies del 2009 (Arnau Urgell)

Tres Dies del 2008 (Arnau Urgell)
 

Jordi Pascuet vol mantenir el seu domini a Santigosa. Foto: Jordi Rebarter