La Batega al Bac comença a córrer amb les inscripcions esgotades

Diumenge es disputa a Planoles la tercera prova del Campionat de Curses de Muntanya del Ripollès. La prova, de 17 km i 1.400 metres de desnivell positiu, aplegarà 250 atletes

Arnau Urgell
28 de març del 2013
Foto de família en el darrer entrenament obert de la Batega al Bac.
Foto de família en el darrer entrenament obert de la Batega al Bac. | Batega al Bac
Grimpada a la Roca Aguda. Foto: Batega al bac

Després de setmanes preparant-la ja està tot a punt per la primera Batega al Bac . Planoles acollirà diumenge la tercera prova del Campionat de Curses de Muntanya del Ripollès que consistirà en una cursa molt dura ja que amb 17 quilòmetres els participants hauran d'afrontar un desnivell positu de 1.400 metres. Els ripollesos Aleix Fàbregas i Marc Carós, que encapçalen la general, tornen a ser els principals favorits per endur-se la victòria.

L'ànima de la Batega al Bac és el planolenc Jordi Basagaña. “Feia anys que tenia el recorregut i el nom pensat però va ser el fet que s'organitzés el campionat que ens va permetre fer el pas” explica a ElRipollès.info . La prova, tal com indica el nom, es desenvolupa a l'obaga de la serra de Montgrony, uns paratges de gran bellesa “molt desconeguts tant per la gent de la comarca com del mateix poble” assegura Basagaña.

La Batega al Bac començarà a les nou del matí –cal tenir en compte el canvi d'hora per no adormir-se- i viurà un dels seus punts més espectacular amb la grimpada a Roca Aguda –hi haurà premi pel primer classificat en aquest punt a 4,5 km de la sortida-. El recorregut passarà per un dels avets monumentals més importants del país abans d'afrontar el tram culminant en el qual es coronaran els principals cims de la serra de Montgrony: la Cobil, Coma Ermeda i Costa Pubilla. Qui passi abans per aquest punt rebrà un fuet de tants mil·limetres com metres d'alçada té la muntanya (2.056). El descens es farà pel bosc del Cogulló i els Maristes abans de tornar al poble on hi haurà la meta.

La cursa, tot i caure en plena Pasqua, serà un èxit de participació. Ràpidament es van esgotar les 200 inscripcions que s'havien previst i veient la resposta es va ampliar en cinquanta dorsals més. De cara a l'any vinent Basagaña no descartar augmentar la xifra tot i que ha admès que no s'esperava aquest èxit ni el suport de tants col·laboradors i empreses.

Aleix Fàbregas i Mar Carós, els grans favorits

De nou, Aleix Fàbregas i Marc Carós – guanyadors de les curses de Campdevànol - es presenten com els grans favorits. Encapçalen la general del campionat amb 1.946 i 1.863 punts, respectivament. Dani Ballesteros i Roger Viñas –tercer i quart- també són noms a tenir en compte així com Xevi Guinovart, Jordi Castillo, Josep Maria Calafell i Jordi Esclusa. En dones no seran a Planoles ni Teresa Forn ni Teresa Aguiló –les dues primeres classificades- i les favorites a priori són Dolors Morcillo, Anna Capdevila –tercera a la general-, Míriam Moreno i Laura Prat –cinquena-.

Classificació general Campionat masculina (pdf)

Classificació general Campionat femenina (pdf)
 


Galeries de fotos Campionat de Curses de Muntanya del Ripollès

Km Vertical d'Ogassa (Arnau Urgell)

Marató Hivernal de Campdevànol I (Josep Maria Montaner)

Marató Hivernal de Campdevànol II (Arnau Urgell)
 

Foto de família en el darrer entrenament obert de la Batega al Bac. Foto: Batega al Bac