Nou reconeixement per a Txarango

"Benvinguts al llarg viatge", Disc Català de l'Any de Ràdio 4

Redacció
26 de març del 2013
Els Txarango amb els quatre Premis Enderrock.
Els Txarango amb els quatre Premis Enderrock. | Xavi Mercade/Enderrock
Els Txarango continuen acumulant premis. Foto: Xavi Mercade/Enderrock

Els Txarango continuen acumulant reconeixements. Després dels assolits als Premis Enderrock i als Premis ARC, ara és el torn del Premi Disc Català de l'Any (DCA) que organitza Ràdio 4, a través del programa Catalunya Exprés Magazine. El certamen s'ha tirat endavant a partir de la votació popular realitzada al web www.disccataladelany.cat i en dues fases. A la primera fase s'havien d'escollir tres discos d'entre la llarga llista de treballs editats durant el 2012 cantats en català mentre que els deu més votats van passar a la fase final.

Els Txarango finalment s'han imposat a una dura lluita amb les “Espècies per catalogar” d'Els Amics de les Arts. Els Blaumut amb “El turista” han quedat a la tercera posició. Els altres finalistes eren: Acousters per "Darrera la porta", Amelie per "És el moment", Joan Dausà i els tipus d'interès per "Jo mai mai", Nyandú per "L'orígen de les absències", Quimi Portet per "Oh my love", Quart Primera per "Pel·lícules" i  Roger Mas i la Cobla Sant Jordi per "Ciutat de Barcelona".
 
El Premi Disc Català de l'Any s'entrega des del 1979 i té un espectacular palmarès. L'han rebut artistes com Lluís Llach, Marina Rosell, Antònia Font, Gossos, La Trinca o Els Amics de les Arts. L'última edició la van guanyar el grup Amélie amb el seu disc “Somiant Desperts”. Els del Ripollès rebran el premi el pròxim 10 d'abril a les 12 del migdia a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm.