Jordi Pascuet i Francesc Moret, duel a Santigosa

El pilot de la Seu d'Urgell vol la novena victòria al trial de Sant Joan i el de Molló la primera

Redacció
26 de març del 2013
Francesc Moret ha tancat la segona jornada com a líder.
Francesc Moret ha tancat la segona jornada com a líder. | Xevi Mas
Francesc Moret es vol estrenar al Santigosa. Foto: Xevi Mas

La Setmana Santa a Sant Joan és sinònim de trial. Un any més, i ja en van 42, es disputarà els 3 Dies de Trial de Santigosa que en aquesta ocasió es preveu que esdevingui un duel entre Jordi Pascuet i el mollonenc Fracesc Moret. El pilot de la Seu d'Urgell intentarà aconseguir la seva novena victòria en dotze anys per continuar ampliant la seva llegenda a la prova santjoanina.

El Trial de Santigosa es disputarà, com sempre, entre el Divendres Sant (29 de març) i el Diumenge de Pasqua (31 de març). Els participants hauran de recórrer un circuit de 40 quilòmetres diaris amb la fórmula “non stop”, amb el qual l'organització vol dotar més dinamisme a la prova.

Un total de 200 pilots disputaran el Santigosa. Finalment han fallat alguns dels noms de pilots mundialistes com Takahisa Fujinami (Montesa) –només competirà diumenge- i Dani Oliveras (Ossa). Sí que hi haurà Pol Tarrés (Sherco), nebot de Jordi Tarrés, Burgat –que el 1981 va esdevenir el campió del món més jove-, Jorge Casales (Gas Gas) i Carles Traviesa (Montesa).

El trial continuarà recordant la figura de Ricard Pinet , director de cursa des de l'any 1972 fins a la seva mort. En aquest sentit, per tercer any, s'entregarà un trofeu amb el seu nom al pilot jove que aconsegueixi la millor classificació als 3DTS.

Seguiment especial de La Veu

La Veu, l’emissora municipal de Sant Joan, ha organitzat una programació especial per poder seguir els 3 Dies de Trial de Santigosa "sense embrutar-se de fang". Des del dijous fins al diumenge, pilots, membres de l’organització i experts passaran per l’estudi de la ràdio santjoanina per analitzar la jornada i participar en diverses taules rodones. També hi haurà butlletins especials a les dues del migdia per conèixer les classificacions provisionals i fer un repàs a les diferents zones i horaris.

Programació especial de La Veu de Sant Joan pels 3DTS

Totes les notícies sobre els 3DTS
 



Galeries de fotos Santigosa

3DTS 2012, segona jornada (Marc Cargol)

3DTS 2012, primera jornada (Xevi Mas i Lurdes López)

Tres Dies del 2011 (Xevi Mas)

Tres Dies del 2010 (Xevi Mas)

Tres Dies del 2009 (Arnau Urgell)

Tres Dies del 2008 (Arnau Urgell)