Diversos establiments s'uneixen per atraure turisme senderista europeu

El paquet Walking Pyrennes proposa una ruta de 25 km entre Sant Joan, Ogassa i Ripoll

Redacció
19 de març del 2013
Walking Pyrennes
Walking Pyrennes | ElRipollès.info
El Walking Pyrennes vol atreure turisme senderista europeu. Foto: ElRipollès.info

Al centre i nord d'Europa és molt habitual fer vacances de senderisme. Es reserven paquets que inclouen l'allotjament però també el trasllat de l'equipatge, el pícnic i, eventualment, activitats complementàries. Aquest tipus de productes ja fa anys que permeten travessar trams del Pirineu –també a la nostra comarca- però encara no havien arribat al Baix Ripollès. En comptes d'esperar que ho ofereixi una empresa forana, un grup d'establiments turístics –amb el suport del Consorci Ripollès Desenvolupament- han creat el paquet Walking Pyrennes.

Fa uns dies un primer grup va provar la ruta creada per l'Alberg Ruta del Ferro, Casa Rudes, la Peçallarga, Mas Mitjavila i la Trobada Hotel i amb la participació del CEA Alt Ter. Es tracta de 25 quilòmetres que tenen el punt d'inici al Monestir de Sant Joan i que acaba al Monestir de Ripoll després de passar per la serra Cavallera, al terme d'Ogassa, a través de camins de bosc i corriols existents.

L’itinerari, que es pot dur aterme de forma guiada o autoguiada, està destinat sobretot a un públic internacional –el bloc que el promociona és íntegrament en anglès- però també del país. El paquet de cinc dies i pensat per a grups entre sis i dotze permets comença a l'Alberg la Ruta del Ferro de Sant Joan. El primer dia, després d’una visita al poble, al Monestir, i d’un àpat a la Casa Rudes, l’itinerari fa via, per la zona de Can Camps, cap a Ogassa, arribant a la casa de turisme rural de la Peçallarga on es realitza un taller d'orientació. L’endemà es continua fins al Mas Mitjavila, casa amb més de 1.000 anys d’història i que esdevé la base per a l’ascensió al Taga (2.040 m). Després de fer uns tallers de cuina tradicional catalana, es continuarà, pel camí del Saltor, cap a Ripoll on els senderistes dormiran a la Trobada i podran visitar el Museu Etnogràfic i el Monestir. Tot plegat té un preu de 414,70 euros per persona (inclou el transport de les maletes entre establiments)

Un dels punts diferencials de la proposta és que ha estat fruit de la col·laboració del sector públic – –el Consorci Ripollès Desenvolupament i els ajuntaments de Ripoll, Sant Joan i Ogassa- i el sector privat - CEA Alt Ter, Casa Rudes, LaPeçallarga, mas Mitjavila i La Trobada Hotel-. Precisament la idea va néixer a partir d'unes jornades teòriques de creació de paquets turístics organitzades per Ripollès Desenvolupament.

Presentació del Walking Pyrennes. Foto: ElRipollès.info