Els pelegrins estrenen el Camí de Sant Jaume a la Vall de Camprodon

Redacció
18 de març del 2013
Els pelegrins passant pel camí de Sant Jaume.
Els pelegrins passant pel camí de Sant Jaume. | Associació d\'Amics del Camí de Sant Jaume de Cervera
Els pelegrins passant pel camí de Sant Jaume. Foto: Associació d'Amics del Camí de Sant Jaume de Cervera

Una cinquantena de pelegrins de la Vall de Camprodon però també de la Segarra i de la Catalunya Nord van participar dissabte a l'estrena del primer tram ripollès del Camí de Sant Jaume. Guiats pel muntanyenc local Joan Vila, els caminants van cobrir la vintena de quilòmetres que separen coll d'Ares de Molló i Camprodon. A ambdues poblacions els van rebre els respectius alcaldes, Josep Coma i Esteve Pujol.

La comitiva, després de rebre el pelegrins nord-catalans, va sortir cap a les 10 del matí de coll d'Ares i al cap d'un parell d'hores van ser rebuts a l'església de Santa Cecília de Molló. Després de la corresponent benedicció van continuar cap a Camprodon aturant-se abans per dinar a Freixenet.

La recuperació d'aquest ramal del Camí de Sant Jaume és una iniciativa de l'Associació Gerunda: Amics dels Camins de Sant Jaume de les Comarques Gironines. La Ruta del Ripollès unirà el coll d'Ares (procedent de Perpinyà) fins a Vic, on enllaçarà amb el tronc principal del Camí de Santiago a Catalunya.

Més informació i fotos