Premien el documental sobre Pau Escalé del santjoaní Eduard Miguel

L’alpinista osonenc va morir en un accident a Occitània, quan pujava una perillosa paret de gel

Redacció
18 de març del 2013
Vídeo Pau Escalé
Vídeo Pau Escalé
 

“No existeix res més al planeta Terra que no sigui gel. La pedra serveix per aguantar el gel, l’aigua serveix per formar el gel, l’aire serveix per respirar, poder arribar i escalar el gel. Tot. Només per escalar en gel”. Amb aquests mots, Pau Escalé definia la seva passió per l’escalada sobre gel d’alta dificultat, una activitat que va esdevenir l’epicentre de la seva vida.

Durant els mesos de gener i febrer de 2012, en Pau va treballar a la preparació d’un documental sobre la seva vida i la seva passió per l’escalada extrema. El 10 de març, va morir en un terrible accident quan pujava una paret de gel anomenada la Dama del Circ, a la zona de Gavarnie, propera a Lurdes, a Occitània.

La productora ripollesa Zeba Produccions, de la mà del santjoaní Eduard Miguel, va acabar el documental que es va estrenar el passat mes de maig. Pau Escalé. Go to the parad-ice ha estat guardonat aquest cap de setmana amb el primer premi de la Mostra de Muntanya de Sant Martí. "Que aquest premi serveixi com a homenatge i reconeixament a en Pau Escalé. Una abraçada, siguis on siguis" han explicat des de Zeba.

Paul Escalé, en un moment del flim.