La pluja aigualeix una Fira de les 40 Hores de Ripoll que atrau 21.000 visitants

El certamen creix malgrat la crisi amb espais dedicats a les grans empreses i als emprenedors

Redacció
18 de març del 2013
El map temps no va impedir que Ripoll s'omplís per la Fira de les 40 Hores.
El map temps no va impedir que Ripoll s'omplís per la Fira de les 40 Hores. | Arnau Urgell
El map temps no va impedir que Ripoll s'omplís per la Fira de les 40 Hores. Foto: Arnau Urgell

Cel gris i pluja feble ha estat el menú meteorològic del cap de setmana . I això ha fet ressentir una Fira de les 40 Hores que ha vist com es passaven dels 27.000 visitants del 2012 a 21.000. Tot i això, el certamen ha viscut un creixement important: 10% més d'expositors i, sobretot, espais propis per a les grans empreses exportadores de la comarca i pels nous emprenedors.

L'Ajuntament de Ripoll ha estimat en 21.000 persones les que al llarg de dos dies i mig han passejat pels diversos espais de la fira. La inauguració de divendres ja va venir acompanyada de fred però al llarg de dissabte i diumenge la pluja ha estat la gran protagonista. Tot i això, cada vegada que hi havia una treva el certamen s'omplia de ripollesos i visitants tal i com passa des de fa més de quatre segles, tal i com va recordar a la inauguració l'alcalde Jordi Munell.

La sensació és que la Fira de les 40 Hores enguany ha fet un pas endavant tot i que no es pot oblidar l'ambient de crisi que es respira arreu. En aquest sentit ha destacat l'espai denominat Del Ripollès al món que a la plaça de la Lira ha acollit les grans empreses de la comarca mostrant el seu potencial exportador. Ja ho va dir a la inauguració el president de la Cambra de Comerç, Domènec Espadaler, que si hi ha dos camins per superar l'actual recessió són precisament l'exportació del sector industrial i el turisme. A la fira hi havia representades la santjoanina Estiluz (il·luminació); Edicas (agroalimentari, del grup Fibran); Soler i Palau (ventilació) així com Matrix i Some; Ripleg; CBG (agroalimentari); Comforsa (metal·lúrgia) i Sodeca, que té pendent la instal·lació a la Barricona de Ripoll (ventilació).

Més enllà d'aquestes grans firmes industrials també ha destacat la creació d'un nou espai a la plaça Sant Eudald dedicat a emprenedors i empreses joves de la comarca. Una presència que es va combinar amb la ja més tradicionals dels productors agroalimentaris que van ser a la fira de la mà del Consorci Ripollès Desenvolupament o dels comerços de la Unió de Botiguers a la plaça de l'Ajuntament.

Galeries de fotos de la Fira de les 40 Hores

Cap de setmana de Fira 2013 (Arnau Ugell)

Inauguració de la Fira 2013 (Arnau Urgell)



Fira de les 40 Hores 2012 (Arnau Urgell)

Inauguració Fira 2012 (Arnau Urgell)

Dissabte de Fira 2011 (Xevi Mas)

Inauguració Fira 2011 (Arnau Urgell)

inauguració Fira 2010 (Arnau Urgell)

Diumenge de Fira 2010 (Arnau Urgell)

Inauguració de la Fira 2009 (Arnau Urgell)

Dissabte de Fira (2009) (Adrià Costa)

Fira de les 40 Hores 2008 (ElRipollès.info)
 

El Ripollès va mostrar el seu potencial exportador en un nou espai. Foto: Arnau Urgell