El món de la sardana premia NacióLaFlama

Redacció
17 de març del 2013
Els dansaires de la colla Xàldiga, ballant l'espectacular sardana aèria a Arenys de Munt.
Els dansaires de la colla Xàldiga, ballant l'espectacular sardana aèria a Arenys de Munt. | FSC
Els dansaires de la colla Xàldiga, ballant l'espectacular sardana aèria a Arenys de Munt. Foto: FSC.

Una espectacular sardana ballada a 30 metres d'altura va servir ahir al vespre per donar el tret de sortida a Arenys de Munt Capital de la Sardana 2013, una iniciativa pionera sorgida a partir del treball en xarxa de les tres principals entitats sardanistes del país. En aquest context, el diari de cultura popular del Grup Nació Digital NacióLaFlama.cat, nascut l'octubre de l'any passat, ha estat reconegut pel món sardanista català amb el primer Premi Capital de la Sardana en la categoria de Mitjans Audiovisuals, "per convertir-se en un mitjà d'informació sardanista i de la cultura tradicional catalana que permet integrar les activitats tradicionals destacades dins del corpus informatiu diari".

NacióLaFlama.cat informa de les festes, fires, trobades i demés activitats de caire tradicional que cada setmana tenen lloc arreu del país, alhora que també posa el focus en els debats que es viuen dins el propi sector, en les reflexions que s'hi fan i en les línies de futur que s'hi apunten.

A més, també compta amb tot un seguit de col·laboradors de primer nivell que fomenten el debat i l'intercanvi d'idees relacionades amb les mil i un vessants de la cultura popular i tradicional catalana, fet que l'organització de la Capital de la Sardana també considera meritori, en tant que "estimula el debat sobre aquestes expressions culturals".

Entre els opinadors habituals de NacióLaFlama.cat, s'hi compten personatges tan renombrats com Joan Soler i Amigó, Bienve Moya, Ramon Felipó, Rut Martínez, David Jané, Ramon Fontdevila, Jordi Margarit, Anna Costal, Daniel Vilarrúbias, Montse Trullàs, Jordi Còdol, Quim Rutllant i Núria Balaguer.

A banda de NacióLaFlama.cat, Arenys de Munt Capital de la Sardana 2013 també ha decidit premiar el compositor Francesc Cassú, la cobla La Principal de la Bisbal, el grup de música Macedònia i la impulsora del projecte SardaTIC, Eva Martínez, entre d'altres. Els Premis Capital de la Sardana 2013 es lliuraran a Arenys de Munt el 9 de novembre.

Més informació a Nació Digital
 


Moment en què els sardanistes van començar a enlairar-se. Foto: Jordi Pujolar