Les obres per arranjar l'esvoranc de Ribamala duraran uns dos mesos

El pas alternatiu no ha provocat grans problemes tot i que no es descarten talls puntuals

Redacció
15 de març del 2013
El pas alternatiu per Ribamala fins ara no ha provocat greus problemes.
El pas alternatiu per Ribamala fins ara no ha provocat greus problemes. | Arnau Urgell
El pas alternatiu per Ribamala fins ara no ha provocat greus problemes. Foto: Arnau Urgell

El passat dimecres 6 de març –després d'un episodi de pluja que va deixar fins a 200 litres al Ripollès- es va obrir un esvoranc a la carretera N-260 a la zona de Ribamala, al terme de Sant Joan de les Abadesses. El forat, d'uns quinze metres de longitud, va obligar a tallar la principal carretera de la comarca durant un dia i mig. Després dels primers treballs d'emergència, Foment està realitzant el projecte per solucionar el problema que suposaran unes obres d'uns dos mesos.

L'alcalde de Sant Joan, Ramon Roqué, veu hores d'ara impossible establir un termini exacte “ja que tot just s'estan realitzant els càlculs d'enginyeria” d'uns treballs que seran molt complexos. “Un parell de mesos no ens els treurà ningú” explica després de parlar amb el responsable de Carreteres a Girona. De fet, assenyala que hores d'ara les obres es fan a mig gas perquè encara estan treballant amb el projecte.

Fins ara, el pas alternatiu regulat amb semàfors no ha provocat problemes importants més enllà. El que sembla inevitable és que durant les obres caldrà fer talls puntuals. Ramon Roqué es mostra confiat que s'avisaran amb temps per reduir les afectacions als usuaris. Des de Camprodon, per la seva banda, han reclamat que si es produeixen aquests talls de nit es reobri el CAP. A més, han negociat derivar puntualment les urgències a l'Hospital d'Olot.

Afectacions a proves esportives

La durada de les obres afectarà de ple la Duatló de Sant Joan que ja es va haver de suspendre el diumenge passat. El fet que hi hagi pas alternatiu –i no es talli la carretera- obligarà als organitzadors a buscar un recorregut alternatiu de cara al 14 d'abril. Dijous vinent, per altra banda, la Volta Catalunya passarà per Ribamala però en aquest cas els ciclistes podran passar sense problema.