Centelles acull el lliurament del VII Premi Sambori Òmnium

Al concurs literari hi han participat 51 centres d’Osona, la Garrotxa i el Ripollès

Osona.com
14 de març del 2013
El proper diumenge, 17 de març, a les 12 del migdia, se celebrarà al Casal Francesc Macià de Centelles el lliurament del 7è Premi Sambori Òmnium de la Demarcació de l’Alt Ter. El veredicte del jurat es farà públic després d’haver seleccionat les millors obres de les 239 que s’han rebut. Enguany hi ha participat més de 4.700 alumnes i un total de 51 centres; 25 de la Garrotxa, 17 d’Osona i nou del Ripollès

Per participar en el premi, tots els alumnes han fet una redacció i el professorat del centre n’ha seleccionat tres de cada categoria que són els que s’han presentat. Les narracions, individuals i de temàtica lliure, s’agrupen en sis categories: cicle inicial de primària (1r i 2n); cicle mitjà de primària (3r i 4t); cicle superior de primària (5è i 6è); primer cicle de secundària (1r i 2n d’ESO); segon cicle de secundària (3r i 4t d’ESO); i batxillerat i cicles formatius.

Els guanyadors de cadascuna d’aquestes categories passaran a la fase final del Sambori a nivell nacional (el 2012 una alumna de Camprodon va aconseguir un premi). El Sambori és un certamen de narrativa en català adreçat als centres educatius de tots els Països Catalans i que té com a objectius promoure la participació en un projecte comú d’alumnes i centres de totes les terres de parla catalana i difondre l’ús del català dins de l’àmbit escolar, tot incentivant la imaginació, la creativitat i aquells valors pedagògics que es treballen en cadascun dels centres.   

L’acte, que l'any passat es va celebrar a Campdevànol, clourà amb un espectacle de teatre familiar: El país de les puces.