Els «antifracking» reclamen una oposició més dura dels ajuntaments

Es presenta la plataforma Al Ripollès Junts contra el Fracking amb la voluntat d'informar a la ciutadania sobre els perills d'extreure hidrocarburs “perquè les administracions no ho fan”

Arnau Urgell
13 de març del 2013
Els «antifracking» del Ripollès es van presentar en societat.
Els «antifracking» del Ripollès es van presentar en societat. | Arnau Urgell
Els «antifracking» del Ripollès es van presentar en societat. Foto: Arnau Urgell

El Ripollès ja té una plataforma antifracking . Es va presentar oficialment aquest dimarts i volen fer-se visibles al carrer aprofitant la Fira de les 40 Hores. El seu principal objectiu és aconseguir informar a la ciutadania dels perills d'investigar i extreure hidrocarburs perquè consideren que “les administracions no ho estan fent”.

Al Ripollès Junts contra el Fracking pren com a gran referència la plataforma opositora de Riudaura que fins ara està encapçalant el rebuig al permís d'investigació concedit a Teredo Oils. En aquest senit han adaptat el nom i també el logo amb el color groc com a gran protagonista. “La seva lluita és la nostra” explica Miquel Casas, un dels portaveus de l'entitat, que recorda que després d'aquesta població garrotxina –a tocar de Vallfogona- l'empresa vol continuar els treballs al Baix Ripollès.

La plataforma també vol pressionar els ajuntaments perquè rebutgin més clarament els projectes per extreure hidrocarburs amb fracking . “Cal una oposició més dura” va assenyalar Maria Sànchez, una de les altres portaveus que va explicar que no els agrada que mentre els ajuntaments aproven mocions en contra des del Govern s'estiguin aprovant els permisos. De fet, el divendres passat el conseller Felip Puig va reclamar aparcar el debat sobre l'impacte del fracking fins que finalitzi la investigació sobre si hi ha o no gas d'esquist al subsòl.

Per tal d'arribar a la ciutadania han editat 10.000 fulletons que es repartiran a totes les bústies del Ripollès. També ompliran els comerços de cartells i vendran samarretes. A més, es faran notar a la Fira de les 40 Hores amb una paradeta i passejant pels diversos espais amb la rèplica d'una torre d'extracció. Això sí, s'han desvinculat de les pintades antifracking que han aparegut els darrers dies en diversos punts de Ripoll.

Totes les notícies sobre el fracking al Ripollès