El Parlament també estudiarà l'impacte del «fracking»

Tots els grups, llevat CiU i PP, insten la creació d'una comissió d'estudi sobre la prospecció d'hidrocarburs

Redacció
06 de març del 2013
Inés Arrimadas, de C's, Pere Aragonés d'ERC i Xavier Sabaté.PSC, després de registrar la creació de al comissió.
Inés Arrimadas, de C's, Pere Aragonés d'ERC i Xavier Sabaté.PSC, després de registrar la creació de al comissió. | QS/ND
Inés Arrimadas, de C's, Pere Aragonés d'ERC i Xavier Sabaté.PSC, després de registrar la creació de al comissió. Foto: QS/ND

Units per la terra, o més concretament, per la defensa de la terra. Així es pot interpretar la conjunció formada per ERC, PSC, ICV-EUiA, C's i la CUP per instar la creació d'una comissió d'estudi sobre el sistema de prospecció d'hidrocarburs per fracturació, conegut com a fracking.

La comissió, instada per Ciutadans aquest matí, ha recollit el suport de tots els grups de l'esquerra parlamentària, amb la qual cosa es crearà automàticament. La intenció és aclarir els efectes ambientals, econòmics i socials d'aquest sistema de prospecció i extracció d'hidrocarburs, la moratòria i la possible suspensió dels permisos d'investigació –un dels quals afecta el Ripollès, la Garrotxa i Osona- concedits a diverses empreses.

Els treballs seran paral·lels als que realitzarà un grup d'estudi creat pel Govern que ha d'entregar el seu dictamen abans de mitjans del maig. Una vegada l'executiu tingui les conclusions es plantejarà la possibilitat de suspendre el permís d'investigació concedit a Teredo Oils, una petició que reclamen tots els partits que han forçat la creació de la comissió al Parlament.