Agustí Roc no falla i guanya el Km Vertical d'Ogassa

El ripollès Aleix Fàbregas aconsegueix la tercera posició i lidera el campionat comarcal

Redacció
03 de març del 2013
Agustí Roc ha guanyat clarament el Km Vertical d'Ogassa.
Agustí Roc ha guanyat clarament el Km Vertical d'Ogassa. | Arnau Urgell
Agustí Roc ha guanyat clarament el Km Vertical d'Ogassa. Foto: Arnau Urgell

Agustí Roc, triple campió del món, no ha fallat i ha imposat la seva llei al Km Vertical d'Ogassa que s'ha disputat aquest diumenge. L'atleta de Manresa ha cobert els 4,9 km i un desnivell positiu de 1.100 metres en tant sols 45 minuts i 43 segons sense deixar opció a la resta de competidors.

El cerdà José Lozano ràpidament s'ha destacat com a segon i ha arribat al Puig Estela amb un temps de 46' 59''. Ha completat el podi masculí el ripollès Aleix Fàbregas (foto) que ha estat el millor atleta de la comarca (48' 12''). La tercera posició d'aquest diumenge el permet liderar el Campionat de Curses de Muntanya del Ripollès després de vèncer en la cursa de 15 km de la Marató Hivernal de Campdevànol.

Entre la resta d'atletes capdavanters locals cal destacar la cinquena posició de Marc Carós –avui ha disputat una prova que no és la seva especialitat-, la sisena de Dani Ballesteros i la vuitena de Roger Viñas (segon a la Marató Hivernal).

En categoria femenina la victòria ha estat per la també manresana Teresa Forn –campiona de la Copa del Mòn del 2006- que ha arribat al cim de la serra Cavallera amb un temps d'1:07:29. Han completat el podi Teresa Aguiló i la santjoanina Anna Capdevila. Les tres atletes ja van aconseguir un podi a la primera cursa del campionat.

Aleix Fàbregas i Teresa Forn, al capdavant del campionat

Els dos podis d'Aleix Fàbregas li permeten sumar 1.946 després de la disputa de les dues primeres proves del Campionat de Curses de Muntanya del Ripollès. El segueixen els també ripollesos Marc Carós amb 1.863 i Dani Ballesteros amb 1.750. Roger Viñas de Ripoll (1.734), Jordi Basagaña de Planoles (1.625) i Jordi Esclusa de Ripoll (1.619) continuen amb opcions a la general.

En dones encara hi ha més igualtat ja que només 108 separen la primera de la tercera classificada. La líder és Teresa Forn amb 1.954 punts, Teresa Aguiló n'acumula 1.921 mentre que Anna Capdevila ja en té 1.846. Cal recordar que per la classificació general es comptabilitzen les quatre millors puntuacions d'un total de set curses.

Classificacions Km Vertical Ogassa (pdf)

Classificació general Campionat masculina (pdf)

Classificació general Campionat femenina (pdf)
 


Galeries de fotos Campionat de Curses de Muntanya del Ripollès

Km Vertical d'Ogassa (Arnau Urgell)

Marató Hivernal de Campdevànol I (Josep Maria Montaner)

Marató Hivernal de Campdevànol II (Arnau Urgell)