El ripollès Xavier Cima serà finalment diputat

El probable nomenament de Montserrat Roura com a responsable de Benestar i Família a les comarques gironines obre les portes del Parlament al president comarcal de Convergència Democràtica

Redacció
01 de març del 2013
Xavier Cima.
Xavier Cima. | Adrià Costa
El ripollès Xavier Cima serà diputat. Foto: Adrià Costa

Xavier Cima serà finalment diputat. Ho ha confirmat el delegat del Govern, Eudald Casadesús, a aquest mitjà tot i que l'interessat afirma per activa i per passiva que encara no se li ha comunicat oficialment. El president de CDC del Ripollès era el número 11 de la llista per Girona. Amb el nomenament de Santi Vila, alcalde de Figueres i cap de llista, com a conseller de Territori i Sostenibilitat va entrar a la cambra catalana Montse Roura. Tanmateix, en els propers dies l'alcaldessa de Riudellots de la Selva serà nomenada molt probablement delegada de Benestar i Família a Girona.

Aquest fet obrirà les portes del Parlament a Xavier Cima que ha explicat a ElRipollès.info que si s'acaba confirmant la notícia necessitarà uns dies per poder preparar els canvis que comportarà la nova situació. De fet, en una entrevista abans de les eleccions va recordar que els estatuts del partit  i “el sentit comú” impedeixen tenir més de dos càrrecs. Hores d'ara és regidor d'Urbanisme a Ripoll i vicepresident al Consell Comarcal.

Cima serà l'únic diputat del Ripollès aquesta legislatura. Tot i això, també cal recordar que David Fernàndez, número 1 de la CUP per Barcelona, hi està molt vinculat perquè viu entre les viles de Ripoll i de Gràcia.