Una campanya recull firmes pel desdoblament de la línia del tren

Els impulsors reclamen als governs català i espanyol un acord per activar les obres

Redacció
27 de febrer del 2013
Un usuari espera pacientment l'arribada del seu tren.
Un usuari espera pacientment l'arribada del seu tren. | Adrià Costa
Els usuaris esperen pacientment el desdoblament del tren. Foto: Adrià Costa

Una campanya a Internet, impulsada per Jaume Vila a la plataforma Change.org, recull signatures per tal de pressionar als governs català i espanyol perquè es posin d'acord i posin fil a l'agulla per desdoblar la línia de rodalies R3, en el tram de Barcelona fins a Vic. En aquesta plataforma ja s’hi han engegat reclamacions semblants i s’ha aconseguit influir en alguns conflictes, asseguren els organitzadors. De moment, ja s’han sobrepassat el centenar de signatures.

L’adhesió és molt senzilla. Només s’han de posar unes dades personals i clicar a “firmar”. L’acció també permet escriure comentaris, que llavors es poden llegir a la pàgina.

La reivindicació del desdoblament de la línia de tren –com a mínim fins a Vic- fa molt temps que cueja. Un projecte sense data d’inici que s'estima que pot costar 785 milions d'euros. Més enllà dels problemes tècnics del traçat –Montcada, la Garriga, el Figaró...- no sembla que en l'actual context econòmic l'obra pugui ser una realitat ni a curt ni a mig termini.

En aquest marc, el Departament de Territori i Sostenibilitat va recuperar fa uns dies la possibilitat de desdoblar per trams la línia, per tal de millorar progressivament el servei, amb un augment de freqüències i de velocitat, tal i com va publicar ElRipollès.info.

Adheriu-vos a la demanda de desdoblament de la línia