El Resguard dels Vents de Ribes escalfa el seu «spa» amb biomassa

L'objectiu és acabar alimentant la caldera amb l'estella extreta de la finca dels propietaris de l'hotel

Redacció
25 de febrer del 2013
L'hotel Resguard dels Vents de Ribes de Freser ha decidit apostar per la biomassa com a font d'energia. En aquest sentit a inicis d'any va instal·lar una caldera de 100 kW que permet escalfar les seves instal·lacions, sobretot la zona de l'spa, l'aigua calenta sanitària i el terra radiant (calefecció).

L'establiment de cinc estrelles s'ha sumat a l'estratègia del municipi –i del conjunt de la comarca- que des de novembre té en funcionament una xarxa de calor que escalfar amb biomassa d'origen forestal bona part dels equipaments municipals. En el cas del Resguard dels Vents es tracta d'una caldera de la marca Herz instal·lada per l'empresa WattVerd de Centelles que s'alimentarà amb estella comprada a proveïdors propers. De fet, la previsió és que finalment s'extregui de la finca de la família propietària del mateix hotel.

Es dóna la circumstància que fa pocs dies l'Associació Leader Ges Bisaura va signar un conveni pel qual el Ministeri espanyol d'Agricultura pagarà 7,10 tones per cada tona de diòxid de carboni que es deixi d'emetre gràcies a tenir una caldera de biomassa. Cal recordar que es considera que té un balanç d'emissions neutre: les tones que s'emeten a l'atmosfera equivalen a les que ha fixat la vegetació al llarg del seu creixement. Al Resguard dels Vents l'actual sistema de calefacció de gas propà es mantindrà com a alternativa.