Camprodon també dóna suport a la Declaració de Sobirania

PSC, ERC i CiU declaren el municipi lliure de "fracking"

Redacció
25 de febrer del 2013
El PSC de Camprodon –que governa amb una còmode majoria absoluta- ha fet com els seus companys de Campdevànol, Ripoll i Sant Joan i divendres va votar “sí” en una moció de suport a la Declaració de Sobirania. Un text que, tal i com va passar amb el posicionament de municipi lliure de fracking, es va aprovar per per unanimitat amb els vots dels socialistes, de Més Camprodon –grup vinculat a ERC- i de CiU.

Esteve Pujol –que va ser diputat fins a les eleccions del novembre passat- era un dels pocs dirigents del PSC del Ripollès que fins ara no s'havia posicionat públicament arran del vot contrari del partit a la Declaració de Sobirania. Tot i que forma part de l'executiva de la federació gironina –de fet, arran de les darreres dimissions ha ampliat les seves funcions- es va sumar a la resta de regidors que van apostar clarament perquè Catalunya pugui exercir el seu dret a decidir. Un posicionament que se suma a l'adhesió del consistori a l'Associació de Municipis per la Independència malgrat que en aquella ocasió l'alcalde es va abstenir.

El ple de Camprodon també va aprovar per unanimitat declarar el municipi lliure de fracking. Un gest de “solidaritat” amb els pobles del Ripollès i de les comarques veïnes ja que el municipi no està afectat pel permís Ripoll. Per altra banda, també es va reclamar a Agricultura un major control de la fauna salvatge arran del cas de brucel·losi que ha obligat a un ramader de Rocabruna a sacrificar part del seu ramat d'ovelles.